Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 січня 2018, 17:41

Інвестори вивели з України $1,8 млрд дивідендів

У минулому році іноземні інвестори вивели з України $1,8 млрд дивідендів, що перевищило прогнози НБУ по репатріації.

Про це розповів заступник голови Нацбанку Олег Чурій в ефірі Радіо Весті, повідомляє FinClub.

«Згідно з оперативними даними, сума репатріації склала $1,8 млрд. Це дещо більше, ніж ми очікували. Можливо, це пов'язано з тим, що в кінці року ми дозволили репатріацію дивідендів до 2014 року, напевно, компанії більш активно почали виводити дивіденди», — заявив Чурій.

При цьому регулятор не бачить в цьому ніяких проблем. Найближчим часом Нацбанк розпитає банки про бажання їх клієнтів репатріювати дивіденди за 2017 рік. Після цього НБУ зможе визначити, лібералізувати чи далі обмеження на валютному ринку.

»Наша процедура полягає в необхідності оцінити ймовірний відтік іноземної валюти, тобто покупка валюти і репатріація за кордон, вплив цього відтоку на валютний ринок. Після того як ми зберемо інформацію від банків, зробимо певну оцінку і вже на її базі будемо проводити лібералізацію", — розповів Чурій.

Коментарі - 1

+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
5 січня 2018, 13:46
#
:)
и это далеко не вся прибыль «банковой»,,, что-то за услуги иностранным компаниям заплатили и учли в себестоимости,,, что-то займами оформили и вернули под залог грандиозные проценты,,, и тд
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися