Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 січня 2018, 10:50

Apple пропонує замінити батарею за 29$

За повідомленням аналітичного відділу компанії Trade12, минулого четверга компанія Apple Inc. принесла свої вибачення за проблеми, що виникли з батареями, а також повідомила, що понизить вартість заміни батареї. Варто нагадати, що Apple умисне занижували роботу своїх батарей в старих версіях iPhone.

Зіткнувшись з серією позовів і гнівом споживачів, компанія Apple публічно вибачилася за зниження роботи старих версій IPhone, а також робить крок назустріч користувачам, які почувають себе обдуреними пристроями компанії.

Виробник смартфонів повідомив, що вони понизять вартість заміни батареї в попередніх моделях iPhone, включаючи iPhone 6 c 79$ до 29$.

Ця пропозиція набуде чинності у кінці січня і діятиме по всьому світу до грудня 2018 року.

Нова версія системи iOS також буде доступна наступного року. Після її виходу користувачі зможуть отримати більше інформації про тривалість роботи батарей в iPhone.

На Apple було подано декілька позовів за зниження продуктивності iPhone

Вибачення компанії і повідомлення про зниження вартості заміни батареї були зроблені через декілька днів після того, як на компанію почали поступати позови від користувачів за умисне уповільнення роботи iPhone.

Всього проти компанії було подано 8 позовів до окружних судів Каліфорнії, Нью-Йорка та Ілінойса. У усіх позовах повідомляється, що користувачі не давали свого дозволу на уповільнення роботи їх пристроїв. Також схожий позов був зареєстрований в Ізраїлі у понеділок.

Також на компанію був поданий позов у Франції, де так зване «заплановане застарівання» вважається злочином, і це перший випадок, коли компанія може бути притягнена до кримінальної відповідальності

Власники iPhone стверджують, що компанія Apple порушила закони, шляхом навмисного стримування продуктивності пристроїв у всьому світі, не повідомивши їх про те, що проблема може бути розв'язана простою заміною батареї, а не купівлею нових версій смартфонів Apple.

Компанія Apple пояснила, що вони уповільнювали продуктивність батарей iPhone, щоб продовжити роботу літій-іонних акумуляторів, які швидко розряджаються в холодних погодних умовах.

Батареї розподіляли потужність нерівномірно, внаслідок чого пристрій несподівано відключався, піддаючи тим самим небезпеці тонкі електричні компоненти всередині.

Попри те, що не було переконливих доказів того, що виробник iPhone прибігав до таких методів, ця новина як і раніше викликає тривогу в засобах масової інформації. Рішення компанії приховати проблему також розчарувало багато аналітиків і користувачів iPhone.

Компанія відмітила, що вони ніколи не зроблять нічого, що могло б привести до скорочення терміну служби будь-якого зі своїх пристроїв умисне, або понизить досвід використання для підвищення рівня обслуговування клієнтів.

Залишайтеся в курсі останніх подій ринку, завдяки оглядам Trade12. Приєднуйтеся до форекс брокера, відкривши реальний рахунок з Trade12.com вже сьогодні.

Джерело: Мінфін