Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 січня 2018, 13:33

НБУ покарав 6 банків за порушення в сфері фінмоніторингу

Нацбанк в грудні застосував заходи впливу до шести банків за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу, зокрема, оштрафував «Банк ¾» на 35 тис. грн за порушення порядку виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.

Нацбанк в грудні застосував заходи впливу до шести банків за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу, зокрема, оштрафував «Банк ¾» на 35 тис.
У грудні НБУ покарав 6 банків за порушення в сфері фінмоніторингу/Фото: lb.ua

Як повідомили в НБУ, цьому банку і ще п'яти іншим — «СЕБ корпоративний банк», ТАСкомбанку, «Вернум банку», Ощадбанку і «ВТБ Банку» — він зробив зауваження у письмовій формі.

Серед основних порушень, як вказується в релізі, неналежні розробка і оновлення внутрішніх документів з питань фінмоніторингу.

Крім того «СЕБ корпоративний банк», ТАСкомбанк і «Банк ¾» використовували ПО, яке не забезпечує автоматичне виявлення і зупинку при необхідності фіноперації до її проведення.

Крім «СЕБ корпоративного банку», регулятор зробив зауваження п'яти іншим банкам за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів — громадських діячів, їх близьких осіб або пов'язаних з ними осіб.

Центробанк вказує, що всього за 2017 рік за результатами перевірок з питань запобігання та протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, він застосував заходи впливу до 40 банків у вигляді 37 письмових застережень і 15 штрафів на загальну суму 67,6 млн грн, які були сплачені в повному обсязі.

В одному випадку регулятор вдався до зупинки здійснюваних банком окремих видів операцій, йдеться в повідомленні.

НБУ також вказує, що буде публікувати інформацію про такі заходи впливу із зазначенням банків-порушників щомісяця.

Коментарі - 2

+
0
34 11
34 11
2 січня 2018, 19:50
#
«Банк ¾», Львів, поведінка касира по процесі usd/uah — перевищення запитань і нервозність.
+
0
62048855
62048855
4 січня 2018, 11:56
#
«В одном случае регулятор прибег к остановке осуществляемых банком отдельных видов операций», — это, конечно же не крупный Банк, крупным только письменные предупреждения шлют
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися