Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 грудня 2017, 11:41

Стартап SingularityNET провів найшвидше ICO в світі

Компанія SingularityNet, що створює децентралізовану базу для штучного інтелекту на основі блокчейна, вийшла на найшвидше в історії ICO. За одну хвилину їй вдалося зібрати $36 млн.

Компанія SingularityNet, що створює децентралізовану базу для штучного інтелекту на основі блокчейна, вийшла на найшвидше в історії ICO.
Фото: visinvest.net

Спочатку ICO, що минув 22 грудня, планувалося провести майже на місяць раніше — 8 грудня. Але так як лист очікування виявився величезним — записалося 20 тисяч інвесторів, готових вкласти $361 млн — компанії довелося відкласти розміщення, повідомляє Хайтек.

SingularityNet вирішив принципово обмежитися $36 млн, щоб дотримати міжнародні правила по боротьбі зі злочинністю та відмиванням грошей (KYC/AML). Для цього був природно використаний штучний інтелекту, який ретельно відбирав кандидатів, що зменшилася їх кількість до 5 тисяч.

«Сьогоднішні результати — потужний доказ того, що SingularityNET — це ідея, час якої настав. Обговорюючи проект SingularityNET по всьому світу, я виявив, що він подобається людям з усіх прошарків суспільства, і ентузіазм, який ми спостерігаємо в нашому суспільстві, вражає», — говорить глава компанії Бен Герцель.

Один із засновників SingularityNet Сімоне Джакомеллі сказав, що команда старалася не переоцінювати проект «роздутими» інвестиціями. «Ми вважаємо, що це рішення є хороший приклад для всіх продажів токенів в майбутньому», — говорить він.

SingularityNET, що працює під брендом AGI або Artificial General Intelligence ( «Загальний штучний інтелект»), створює децентралізований ринок штучного інтелекту з відкритим кодом.

На цій блокчейн-платформі компанії і розробники зможуть продавати бази даних, моделі алгоритмів штучного інтелекту і заробляти через токени. В результаті, штучний інтелект буде вільний від впливу великих корпорацій і урядів. Вкластися в SingularityNET закликала навіть робот-гуманоїд Софія.

Основна ідея SingularityNET — створити якийсь загальний штучний інтелект, яким змогли б керувати і вносити в нього внесок безліч простих людей. Це чимось нагадує спільну роботу над найбільшим open source проектом в історії — операційною системою Linux. Але з елементами наукової фантастики з фільмів «Залізна людина».

«Ми запрошуємо розробників з усього світу вставляти їх код для штучного інтелекту в SingularityNET, монетизувати свою роботу і вносити свій вклад в глобальний мозок AGI», — каже Герцель.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися