Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 грудня 2017, 11:44

Казахстанська фінтех-група вийшла на ринок В'єтнаму

Група компаній Silkway Ventures, яка працює в сфері онлайн-кредитування, вперше в історії Фінтех-галузі Казахстану вийшла на ринок Південно-Східної Азії. У грудні цього року холдинг запустив у В'єтнамі сервіс взаємного кредитування (peer-to-peer) під брендом Moneybank.vn.

У найближчі п'ять років група планує вийти ще на кілька азіатських ринків із загальною чисельністю цільової аудиторії в 500 мільйонів споживачів в сегменті underbanked.

В'єтнам став першим закордонним ринком для групи. Сьогодні населення цієї країни складає більше 90 млн чоловік, попит на кредитні послуги залишається досить високим, а банківськими послугами охоплена незначна частина. У той же час в країні швидкими темпами зростає рівень проникнення смартфонів і інтернету, що дозволяє охопити велику кількість споживачів з меншими витратами. Це створює сприятливі можливості для виходу і успішного розвитку Фінтех-компаній.

Інтернет-підприємець, засновник і головний виконавчий директор Silkway Ventures Олексій Сидоров: «Потенціал швидкого зростання казахстанського ринку онлайн-кредитування в найближчі кілька років буде вичерпано в силу його обмеженого розміру. Напрацьовані за кілька років технології, досвід і експертиза команди укупі з високими підприємницькими амбіціями, а також успіх інших Фінтех компаній в США і Європі, надихнули нас на нові досягнення. Наша мета — покращити рівень фінансової інклюзії за рахунок технологій і забезпечити зручний доступ до кредитних послуг для мільйонів споживачів. У світі понад 2 млрд жителів не мають доступу до банківських послуг, велика частина з них проживає в Азії. Ми хочемо зробити помітний внесок у розвиток Фінтех і побудувати одну з найбільших міжнародних Фінтех-компаній в Центральній і Південно-Східній Азії. У найближчі п'ять років ми маємо намір бути присутнім на кількох азіатських ринках із загальною чисельністю цільової аудиторії в 500 мільйонів чоловік ».

Підготовка до виходу на ринок В'єтнаму тривала протягом 6 місяців, компанія вивчила потенційний попит на кредитні продукти в різних країнах Південно-Східної Азії, питання регулювання, культуру населення в частині використання кредитних продуктів, існуючу інфраструктуру: платіжні системи, провайдери даних і рівень проникнення інтернету і мобільного зв'язку. На сьогоднішній день відкрито офіс в м. Хошимін, розроблений продукт, зібрана місцева команда, проведені інтеграції з місцевими партнерами: банками, платіжними системами, мобільними операторами і ін.

У підсумку, в найближчі кілька років завдяки географічній експансії Silkway Ventures має намір збільшити загальний розмір свого бізнесу в 10 разів.

«Зараз у казахстанських IT-компаній і Фінтех-стартапів є відмінний шанс експортувати свої технології і мізки на зарубіжні ринки. Вже пару років, виступаючи на конференціях, я часто говорю про те, що потрібно виходити на ринки, де рівень проникнення інтернету серед населення тільки перевищив 20%. І сьогодні такими регіонами для успішної експансії є Центральна і Південно-Східна Азія, і через кілька років стане Африка. Якщо виходити на інші більш просунуті ринки, по-перше, необхідні будуть великі фінансові вливання, а по-друге, там очікується висока конкуренція з більш сильними місцевими гравцями, це стосується таких регіонів, як Росія, Західна Європа і Сполучені Штати», — прокоментував Костянтин Горожанкін, президент Асоціації казахстанського інтернет-бізнесу.

Директор цифрових технологій АТ «Адміністрація Міжнародний Фінансовий Центр Астана» Асель Жіенбаєва також позитивно оцінила вихід казахстанської Фінтех-групи, зазначивши, що експансія місцевих компаній приверне більше уваги до Казахстану і місцевих компаній.

Таким чином, вихід Silkway Ventures на міжнародні ринки дозволить групі масштабувати свій бізнес і забезпечити зручний доступ до кредитних послуг для сотень мільйонів нових споживачів.

Про Silkway Ventures

Silkway Ventures — група компаній, до складу якої входять найбільший в Казахстані агрегатор фінансових послуг prodengi.kz, лідируючий казахстанський сервіс онлайн-позик Кредит24, новий сервіс взаємного (peer-to-peer) кредитування Moneybank.vn і digital-агентство «Кликобилие». База клієнтів групи склала більше 500 000 чоловік, загальна кількість співробітників — 120 чол. Офіси групи розташовані в Алмати, Сінгапурі і Хошиміні. Більш детальна інформація про групу на сайті www.silkwayventures.com

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися