Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 грудня 2017, 10:00

7 способів захистити гроші на картці при розрахунках в інтернеті

Розраховуватися в онлайні карткою — це зручно. Але щоб захистити гроші, треба дотримуватися своєрідної техніки безпеки.

Розраховуватися в онлайні карткою — це зручно.
Дотримуючись цих порад, ви забезпечите збереження грошей на основному рахунку

Finance.ua та EasyPay розповідають про правила, завдяки яким платежі в інтернеті будуть безпечними.

1. Заведіть спеціальну картку для розрахунків в інтернеті

При оплаті в інтернеті завжди є ризик, що дані вашої картки потраплять від онлайн-продавця шахраям. Сайт, на якому проводиться оплата, може виявитися шахрайським, а чесний інтернет-магазин можуть зламати хакери. При цьому знання реквізитів картки дає можливість здійснювати з її допомогою будь-які платежі.

Тому заведіть окрему картку, яку будете використовувати тільки для розрахунків в інтернеті. Переказуйте гроші на цю картку порційно, під кожну конкретну суму покупки. Переказати гроші на картку зі своєї основної картки можна через інтернет-банк. Відразу після поповнення спеціальної картки, оплатіть з неї покупку, а в решту часу не тримайте на цій картці ніяких грошей.

Деякі банки навіть надають послугу віртуальної картки (без випуску пластику). Адже для купівлі в інтернеті потрібна лише інформація з неї. Віртуальні картки створені спеціально для оплати покупок і послуг в онлайні. Ви отримуєте номер картки, термін дії та CVV2/CVC2-код такої картки і можете платити нею в онлайні. Часто за створення віртуальної картки банк не бере грошей, тому що фізично пластикова картка не випускається.

2. Платіть тільки з довірених комп'ютерів

Платіть тільки з власного комп'ютера або телефону. Порада очевидна, але нею часто нехтують. На комп'ютері встановіть ліцензійний антивірус (платний або безкоштовний) і своєчасно його оновлюйте. Встановлюйте останні оновлення для операційної системи, використовуйте свіжі версії браузера і поштових програм.

Не платіть з публічних комп'ютерів і в публічних Wi-Fi мережах, наприклад в бібліотеках, комп'ютерних класах або інтернет-кафе. На чужому комп'ютері можуть бути встановлені програми, які записують натискання клавіш або відправляють шахраям те, що відбувається на екрані. Якщо зловмисники дізнаються дані картки, то зможуть виводити з неї гроші.

Більше читайте на сторінці спецпроекту EasyPay та Fіnаnce.ua

Коментарі - 3

+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
29 грудня 2017, 11:50
#
На каждые семь клиентских способов защититься, мошенники находят восьмой способ — как украсть.
И очень часто владельцы банковских карт бессильны противостоять таким способам.

В качестве примера приведу недавний скандал с Интеркассой и картами Приватбанка:
— произошла инсайдерская утечка из Приватбанка реквизитов банковских карт при их выпуске
— произошла утечка информации об экспериментах Интеркассы с отключением 3D-secure и сменой маршрутизации

И как результат, у некоторых клиентов по вновь выпущенным банковским картам, которые они не успели ещё нигде «засветить» без всяких подтверждений одноразовыми паролями были уведены все денежные средства с их кредитных счетов, а это не такие уже и маленькие суммы.

Поэтому я бы рекомендовал платёжным сервисам, и проекту EasyPay в частности, более внимательно относиться к защите клиентской информации, которая им предоставлена клиентами банков для совершения транзакций, и применять все доступные способы и методы защиты для её сохранения и предотвращения утечек.

+
0
Jack Tomphson
Jack Tomphson
29 грудня 2017, 13:52
#
Злосные хакерские взломы случаются намного реже чем банальная неосторожность при расчёте картами со стороны клиентов.
+
+20
Qwerty1999
Qwerty1999
29 грудня 2017, 19:36
#
Где вы увидели «злосный хакерский взлом» — я описал обычную утечку конфиденциальной информации из Приватбанка и возможно и из Интеркассы.
Никто ничего не ломал…
Поэтому защититься от этого не возможно обычными семью методами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися