Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 грудня 2017, 9:50

Ощадбанк відхрестився від незаконного списання $1,5 млрд Януковича

Державний Ощадбанк заявляє про знаходження конфіскованих коштів екс-президента Віктора Януковича і його оточення на рахунках Державної казначейської служби України.

Державний Ощадбанк заявляє про знаходження конфіскованих коштів екс-президента Віктора Януковича і його оточення на рахунках Державної казначейської служби України.
Ощадбанк відхрестився від претензії НАБУ в незаконному списанні $ 1,5 млрд Януковича/Фото: aktsent.com.ua

Про це йдеться в заяві правління Ощадбанку у відповідь на інформацію в ЗМІ про обшуки в фінустанові, що проводилися детективами НАБУ у справі про конфіскацію $1,5 млрд екс-президента Віктора Януковича і його оточення.

Всі кошти по спецконфіскації знаходяться на рахунках Держказначейства. Будь-які звинувачення в «незаконному списанні» не мають ніяких підстав.

«Ощадбанк» діяв чітко відповідно до вимог чинного законодавства", — йдеться в заяві.

«Інформація про перерахування коштів на рахунки Держказначейства підтверджена. Відповідні документи знаходяться в розпорядженні всіх зацікавлених державних органів та розміщені на сайті Генеральної прокуратури України», — сказано в заяві.

У банку зазначили, що звинувачення на адресу його посадових осіб є безпідставними, однак запевнили в готовності співпрацювати зі слідством і надати всі необхідні документи для юридичного підтвердження законності своїх дій.

Також банк звернувся до керівництва держави і свого акціонера в особі Кабінету міністрів, керівництва Генпрокуратури і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою звернути увагу на абсурдність ситуації, коли держбанк стає об'єктом переслідування з боку держави.

Нагадаємо, 27 грудня НАБУ провело виїмку документів в Ощадбанку стосовно справи про конфіскацію грошей Януковича.

28 грудня стало відомо, що НАБУ проводить розслідування відносно голови правління Ощадбанку Андрія Пишного та його підлеглих за підозрою в розтраті майна на $21 млн в рамках виконання рішення суду про конфіскацію грошей Януковича.

Коментарі - 5

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
29 грудня 2017, 10:27
#
«28 декабря стало известно, что НАБУ проводит расследование в отношении главы правления Ощадбанка Андрея Пышного и его подчиненных по подозрению в растрате имущества на $21 млн в рамках выполнения решения суда о конфискации денег Януковича.» — неужели Андрюша с друзьями отрезали себе часть от пирога.
+
0
Bikeman
Bikeman
29 грудня 2017, 11:43
#
Молниеносная реакция…
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
29 грудня 2017, 13:35
#
Чую НАБУ опять крылья обрежут- Пышный, довольно известная личность, его вряд-ли тронут
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
3 січня 2018, 11:13
#
Тронут могут, вопрос в другом, в наших судах никто не даст ход делу.
Пока не будет независмый антикоррупционный суд — никто не будет у нас посажен с топ чиновников в т.ч. экс-топов.
+
0
Ukrmercy
Ukrmercy
3 січня 2018, 16:53
#
Увы, но честный и нещависимый суд в Украине, это как доллар по 1.86 =)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися