Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 грудня 2017, 20:04

Головне за тиждень: новорічний обвал гривні, новий голова НБУ та добровільне закриття банків

Кінець минаючого року не приніс нічого доброго для гривні. В останній тиждень 2017 року, курс нацвалюти так й не зміг протистояти зростаючому долару на міжбанку. Це обов'язково відіб'ється на курсах в обмінниках під час вихідних.

Нацбанк відкликав ліцензії двох банків

Нацбанк України відкликав банківські та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій у «Апекс-Банк» та «Промислово-фінансовий банк». Вслід за ними ліцензію загубив Кредит Оптима Банк. 

Календар новорічних і різдвяних свят в Україні на 2018 рік

У наступному 2018 році вихідні дні на честь святкування Нового року на Різдва випадають вкрай влучно — на вихідні.

«Мінфін» дізнавався, скільки саме вихідних та святкових днів чекає на нас у січні нового року.

Банки полюють на «коротких» вкладників

Напередодні Нового року банки вирішили порадувати вкладників. Багато фінустанов підвищили середні ставки за короткими депозитами.

За довгостроковим вкладенням прибутковість продовжила знижуватися.

Хто буде наступним головою НБУ

Понад півроку головний регулятор країни працює без повноцінного голови. «Мінфін», як і вся країна, сподівається, що в 2018 році ситуація, нарешті, вирішиться. А поки пропонує читачам розповісти про їхнє ставлення до відпусток Валерії Гонтаревої, а також про своїх фаворитів на пост глави НБУ.

Рейтинг забудовників Київської області очима експертів

Київська область переживає будівельний бум. У безпосередній близькості до столиці вже будується і запроектовано понад 250 секцій нових будинків. Розібратися в тому, в які об'єкти є сенс вкладати кошти, а де можна втратити кровні, часто дуже непросто.

Страховики на роздоріжжі

Страховий ринок потихеньку оговтується від кризи. На перший погляд, на ринку все в порядку. Валові премії страховиків ростуть. Обсяги збільшуються майже за всіма видами страхування — від фінансових ризиків до медицини. Та й платити клієнтам компанії стали більше. Але якщо придивитися ближче, далеко не все настільки оптимістично.

Джонатан Нейл: В Google та Amazon інвестувати не варто

«Мінфін» попросив експертів пояснити «на пальцях» механіку інвестицій в зарубіжні активи $50 000, а також — куди варто вкладати гроші. На прохання редакції відгукнулися головний інвестиційний керуючий британської компанії FPP Asset Management Джонатан Нейл і керівник підрозділу з управління локальними активами групи ICU Григорій Овчаренко.

Гонтарева задекларувала більше 83 млн грн доходу

Глава Національного банку Валерія Гонтарєва задекларувала 83,56 млн грн доходу. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру декларацій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися