Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2017, 20:08

Головне за четвер: приватизація Ощадбанку, майбутнє страховиків та $50 000 для інвестицій за кордон

Згідно зі стратегією розвитку держбанків до 2020 року, Ощадбанк повинен стати лідером в корпоративному сегменті, бути першим на ринку іпотеки, а також скоротити кількість відділень. До публічного продажу акцій, Ощадбанк повинен бути готовий до 2021 року.

Страховики на роздоріжжі

Страховий ринок потихеньку оговтується від кризи. На перший погляд, на ринку все в порядку. Валові премії страховиків ростуть. Обсяги збільшуються майже за всіма видами страхування — від фінансових ризиків до медицини. Та й платити клієнтам компанії стали більше. Але якщо придивитися ближче, далеко не все настільки оптимістично.

Півзарабітку за житло в столиці

Вартість навіть самого доступного варіанту житла в Києві досягає 52% від середньої заробітної плати, не враховуючи оплату комунальних послуг. Найдорожчі квартири в Печерському районі столиці.

Джонатан Нейл: В Google та Amazon інвестувати не варто

«Мінфін» попросив експертів пояснити «на пальцях» механіку інвестицій в зарубіжні активи $50 000, а також — куди варто вкладати гроші. На прохання редакції відгукнулися головний інвестиційний керуючий британської компанії FPP Asset Management Джонатан Нейл і керівник підрозділу з управління локальними активами групи ICU Григорій Овчаренко.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися