Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2017, 8:02

Мінфін планує вихід Ощадбанку на IPO у кінці 2021 року

Міністерство фінансів розглядає можливість виходу Ощадбанку на IPO у кінці 2021 року.

Міністерство фінансів розглядає можливість виходу Ощадбанку на IPO у кінці 2021 року.
Мінфін планує вихід Ощадбанку на IPO у кінці 2021 року/Фото: epravda.com.ua

Про це йдеться у проекті стратегії розвитку державних банків до 2022 року включно, який є у розпорядженні ЕП.

Мінфін планує, що Ощадбанк залишиться лідером у корпоративному сегменті, підтримуючи на поточному рівні частку корпоративного кредитування, а також нарощуватиме пасиви юросіб.

Згідно проекту, в майбутньому Ощадбанк лідируватиме і на ринку іпотеки.

В планах також скорочення філіалів банку з нинішніх 3300 до 1900-2100. На філіали, що залишаться, чекає зміна розташування та ребрендинг.

Один з пріоритетів розвитку банку — напрямок ІТ, а саме розробка централізованої системи підтримки, поліпшення цифрових каналів, підвищення ІТ-безпеки.

Операційна модель банку — централізувати функції підтримки та вдосконалити бізнес-процеси. Ризиковані та прострочені кредити пропонується тримати на низькому рівні, а також підвищити вартість прострочених кредитів у майбутньому.

IPO (Initial Public Offering) — перший публічний продаж акцій акціонерного товариства, в тому числі у формі продажу депозитарних розписок на акції необмеженому колу осіб.

Коментарі - 2

+
+52
AleksandrBank
AleksandrBank
28 грудня 2017, 9:25
#
НЕ ВЕРЮ.

Очередная чепуха замылить глаза.

УкрГазБанк должны были продать осенью 2017, Ощад планировали 15% продать ЕБРР где-то летом, УкрЭксимБанк также были планы на 2018 — но этого всего не случится, потому как многих слугам государства нужны эти банки для бизнеса.

Приват я молчу, там вообще темная сторона
+
+15
Ukrmercy
Ukrmercy
28 грудня 2017, 22:40
#
Верю только в продажу отделений, и в то что отделения на вкусных местах в собственности- переедут на гос. аренду. Т.е. попродают непосредственно здания, офисы и получат нехилый такой бабос. К 21 году увидим франкенштейна: убитый интернет-банкинг, гос аренду отделений и 100500 миллирдов хотелок на IPO. Ну а там дальше по схеме: йа_нигатов_прадать_так_дешева_слепой_траст_потащит
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися