Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2017, 11:42

Нацкомісія: українці не зобов'язані платити облгазам рекомендований платіж

Споживачі природного газу, включаючи населення, не зобов'язані оплачувати регіональним газопостачальним компаніям (облгаз-збут) так звані «рекомендовані платежі», які вказуються в платіжках разом з реальною вартістю використаного в попередньому місяці палива.

Споживачі природного газу, включаючи населення, не зобов'язані оплачувати регіональним газопостачальним компаніям (облгаз-збут) так звані «рекомендовані платежі», які вказуються в платіжках разом з реальною вартістю використаного в попередньому місяці
українці не зобов'язані платити облгазам рекомендований платіж/Фото: business.vesti-ukr.com

Таке роз'яснення опубліковувала Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та житлово-комунальних послуг.

«Рекомендований платіж не є обов'язковим і не може бути відображений як заборгованість за спожитий природний газ», — йдеться в повідомленні.

Регулятор також вказує, що несплата рекомендованого платежу не є підставою для припинення подачі газу споживачам.

Коментарі - 5

+
+26
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
28 грудня 2017, 11:55
#
Зачем тогда делать бессмысленное нововведение, если оно вообще не нужно?
+
0
cccccccccc1
cccccccccc1
29 грудня 2017, 1:31
#
Вся причина в пені*)
+
+5
observer72
observer72
28 грудня 2017, 14:47
#
Для пенсионеров. И других законопослушных граждан. Которые платят по полученным платежкам. И предоставляют владельцам облгазов беспроцентный кредит.
+
0
Stexz Ch
Stexz Ch
31 грудня 2017, 1:50
#
Продавец должен иметь средства на приобретение товара, чтобы затем продать его покупателю. Мы же не оплачиваем муку масло и сахар авансом, когда хотим купить печенье…
+
0
observer72
observer72
2 січня 2018, 19:25
#
МОЛЧИ! А то подашь идею и будешь за хлеб делать трехдневную предоплату. А покупка бутылки пива вообще потребует месячной авансовой заявки с банковской гарантией и справкой из ГНУ подтверждающей твою добропорядочность (в смысле уплатил все налоги) и платежеспособность.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися