Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2017, 18:13

НБУ спростив переміщення банківських металів через кордон

Національний банк пом’якшив вимоги до процедури переміщення банківських металів через митний кордон України.

Національний банк пом’якшив вимоги до процедури переміщення банківських металів через митний кордон України.
Фото: capital.ua

По-перше, правління НБУ скасувало вимогу щодо наявності індивідуальних ліцензій Національного банку на вивезення фізичною особою банківських металів вагою, що перевищує 500 г.

Дозвіл на вивезення банківських металів в такому обсязі буде можливий за умови письмового декларування митному органу та на підставі документів, що підтверджують придбання цією особою банківських металів в уповноважених банках та/або Національному банку в повному обсязі.

По-друге, скасовується вимога щодо необхідності отримання юридичними особами спеціального дозволу Нацбанку на ввезення банківського металу, виготовленого нерезидентом за договором про перероблення давальницької сировини, якщо ці банківські метали в повному обсязі продаються Національному банку.

Достатньо лише наявності договору, на підставі якого здійснювалась переробка, а також договору на поставку банківських металів Національному банку.

Відповідні зміни закріплено постановою правління Національного банку № 142 від 26 грудня 2017 року, яка набуває чинності 28 грудня 2017 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися