Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 грудня 2017, 11:19

На валютному ринку сьогодні буде цікаво: попереду кінець року

У середу на валютному ринку активність клієнтів буде максимальною. Причина проста - у них практично не залишається запасу часу для завершення валютних розрахунків по року.

У середу на валютному ринку активність клієнтів буде максимальною.
Фото: flickr.com

Повноцінними будуть тільки торги 27 грудня.Завтра вже валютний міжбанк працює в передсвятковому режимі і основними учасниками торгів у четвер вже будуть великі і не дуже компанії, які остаточно закривають свої контракти, а також - самі банки, яким треба зафіксувати фінансовий результат з торгівлі валютою на звітну дату і відкоригувати валютну позицію перед довгими новорічними святами. 29 грудня - валютний міжбанк вже працювати не буде.

На останній день валютного міжбанку ніхто з великих компаній основні угоди не залишає. Фінанасові директора завжди бажають закрити свої операції з деяким часовим запасом, щоб в останній день тільки відрегулювати вже невеликими угодами завершення року. Тому все цікаве з боку клієнтів очікує валютний ринок сьогодні.

Мінфін прогнозує на сьогодні максимальне зростання клієнтської активності і ми очікуємо обсяг торгів в межах до 470 млн доларів при укладенні до 680 угод.

Спекулянти продовжать роботу у форматі «в дві сторони», але якщо великі гравці-продавці спробують зіграти «на підвищення» - бажаючи нажитися на коливаннях курсу - їх підтримають.

Долар спробує відвоювати втрачені вчора позиції з метою -закріпитися вище 27,90 гривень та з глобальною метою в 28 гривень. Виходу Нацбанку з продажем долара можна очікувати тільки в разі перевищення цього рівня. Якщо цього не станеться, НБУ віддасть перевагу економії ЗВР і залишиться у ролі спостерігача на торгах. Що стосується викупу валюти на ринку регулятором, то в такий сценарій ми не віримо. Поки вся пропозиція валюти з легкістю поглинається самим ринком і поповнювати резерви за рахунок скупки валюти на міжбанку регулятору особливо нічим.

Незважаючи не зниження залишків на коррахунках банків на 2,1 млрд гривень, ліквідність в банківській системі залишається на високому рівні - більше 53,7 млрд гривень. Цього абсолютно достатньо не тільки для проведення клієнтських операцій, але і для спроб спекулятивних розгойдувань курсу.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні котирування долара в межах коридору 27,85-27,98 гривень при зростанні обсягів клієнтських операцій на міжбанку.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Готівковий долар продовжує зберігати відносний спокій зі збереженням орієнтації на ситуацію на торгах.

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 27,50-27,77 і продаж 27,86-28,00 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,60-27,75 гривень та продаж 27,80-27,88 гривень.

Про тенденції на торгах за 26 грудня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним курсом ситуація для гривні практично не змінилася - 22% (вчора було 21%) опитаних вважають, що курс НБУ повернеться нижче 27,50 гривень. 78% - впевнені в його довгостроковому закріпленні вище 27,51 гривень.

За безготівковим курсом на торгах очікування респондентів теж особливо не змінилися. 31% (було 28%) опитаних упевнені в поверненні котирувань на міжбанку до рівня - нижче 27,50 гривень. 69% - зберігають свої прогнози по довгостроковому закріпленню долара вище 27,51 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
+27
Kain65
Kain65
27 грудня 2017, 11:32
#
Вы хотели сказать: кто ходит на украинский межбанк, тот в цирке не смеётся?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися