Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 грудня 2017, 11:12

Долар знову піде вгору

У вівторок на валютному ринку активність клієнтів зросте, а долар знову спробує пробити позначку в 28 гривень і вище.

У вівторок на валютному ринку активність клієнтів зросте, а долар знову спробує пробити позначку в 28 гривень і вище.
Долар знову піде вгору/Фото: politeka.net

Обсяги торгів збільшаться за рахунок наближення ефекту закінчення року. У компаній залишається всього три робочих дні, з яких повноцінними буде тільки два — сьогодні і завтра.

У четвер валютний ринок вже буде млявим і малоактивним зі скороченим режимом роботи по ВалКлі.

Клієнти будуть поспішати закрити свої валютні розрахунки по року і тому у вівторок і середу ми очікуємо обсяг торгів в межах 400-470 млн доларів при укладанні до 680 угод. Статистику збільшать і спекулянти, які в ці два дні працюватимуть у форматі «в дві сторони».

Якщо під діями окремих великих гравців долар проб'є психологічний бар'єр у 28 гривень, можна прогнозувати спробу спекулянтів активно пограти «на підвищення». У разі стрибка курсу понад цього порога — можна очікувати і виходу Нацбанку з продажем долара.

«Допоможуть» валюті і чергові виплати відшкодування ПДВ та інші бюджетні розрахунки. На ранок вівторка коррахунки банків зросли майже на 5,8 млрд гривень — до рівня 55,8 млрд. Це буде знижувати бажання експортерів продавати валюту понад обов'язкових продажів і знову активізує імпортерів по її скупці.

«Мінфін» прогнозує на сьогодні котирування долара в межах коридору 27,93-28,05 гривень при зростанні обсягів операцій на валютному ринку.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Готівковий долар відносно стабільний і має чітку орієнтацію на поведінку безготівкового ринку.

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 27,55-27,89 і продаж 27,90-28,15 гривень. В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,70-27,80 гривень та продаж 27,85-27,95 гривень.

Про тенденції на торгах за 22 грудня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рубля — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

За офіційним курсом ситуація для гривні продовжує погіршуватися — тільки 21% (минулої п'ятниці було 32%) опитаних вважають, що курс НБУ повернеться нижче 27,50 гривень. 79% — впевнені в його довгостроковому закріпленні вище 27,51 гривень. За безготівковим курсом на торгах особливих змін як і раніше немає — 28% (був 31%) опитаних упевнені в поверненні котирувань на міжбанку до рівня — нижче 27,50 гривень. 72% — зберігають свої прогнози по довгостроковому закріпленню долара вище 27,51 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 5

+
+17
AleksandrBank
AleksandrBank
26 грудня 2017, 11:23
#
Как то все забыли один момент: за выходные скопилось обязательная продажа валюты, потому часть денег выпадет на рынок. Второй момент — окончание года и нужно со всеми расчитаться в гривне, не только контрагентами, но и с работниками, также немало и тех кому обычно платили в первых числах месяца — выплатят на этой неделе ЗП.
+
+28
Nekrasov
Nekrasov
26 грудня 2017, 12:14
#
Для AleksandrBank. Цитата « Как то все забыли один момент: за выходные скопилось обязательная продажа валюты, потому часть денег выпадет на рынок. Второй момент — окончание года и нужно со всеми расчитаться в гривне, не только контрагентами, но и с работниками, также немало и тех кому обычно платили в первых числах месяца — выплатят на этой неделе ЗП.»

1) Ну какая могла скопиться валютная выручка за выходные, если банки ЕС и США не работали из-за Рождества ???!!! Как ее зачислят и главное -что зачислят???!!! Поступления будут только за сегодня и больших объемов там не будет — Европа и США не работали в эти дни. А продаваться обязательная продажа с этих сумм будет с датой валютирования 27.12.

2) Рост коррсчетов на 5,8 млрд позволит выплатить все З/П и налоги на нее, кроме этого возмещение НДС еще будет все три дня, поэтому у экспортеров нет желания «задешево» отдавать валюту — будут тянуть до последнего и продаваться только подороже. Импортеры — особенно нефтянники буду закрывать поставки аж на время всех выходных — т.е. до 10-11 числа, поэтому спрос вырастет.

3) Котировки незначительно вырастут за счет превышения спроса над предложением, но выше 28 гривен — не пойдем — НБУ будет давить ниже за счет продаж через аукционы и запросы лучшего курса. Поэтому думаю 28 -это предел, а скорее всего закончим год в коридоре на межбанке 27,85-27,99.
+
+1
AleksandrBank
AleksandrBank
26 грудня 2017, 15:02
#
Упс вы ошиблись.
Я в очередной раз прав!
Доллар упал на межбанке!
+
0
SergS7
SergS7
26 грудня 2017, 14:24
#
27.9500 — упс, щось пішло не так (с)
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
26 грудня 2017, 15:02
#
Все так как я писал :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися