Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 грудня 2017, 10:12

У Данії хокеїсти будуть отримуватимувати зарплату біткоінами

Нападаючий данського клубу «Рунгстед» Микола Розенталь став першим професійним спортсменом з зарплатою в біткоінах.

Нападаючий данського клубу «Рунгстед» Микола Розенталь став першим професійним спортсменом з зарплатою в біткоінах.
Фото: karenbit.com

Частина його контракту захищена від коливань на ринку, але решта суми буде формуватися в залежності від курсу криптовалюти, повідомляє sports.ru.

Самого Розенталя це не турбує — він давно цікавився новим фінансовим трендом: «Я задоволений, що мені дозволили бути першопрохідцем в цьому проекті».

У Розенталя ступінь бакалавра бізнес-школи Копенгагена, а в якості співвласника він вже має власні компанії: марку одягу і фірму по скороченню харчових відходів на підприємствах.

При цьому Микола — лідер і один кращих бомбардирів «Рунгстеда» за останні п'ять сезонів. Його приклад можуть наслідувати й інші гравці — пропозиція перейти на біткоіни зроблена всій команді.

«Такий вид оплати — це те, що в майбутньому ми будемо бачити набагато частіше», — вважає ініціатор задуму Ніклас Ніколайс, який став новим генеральний спонсором хокейного клубу.

Варто зазначити, що Ніколайс — данський біткоіни-мільярдер, власник і генеральний директор компанії Bitcoin Suisse — платформи для торгівлі цифровими валютами — уклав з хокейним клубом трирічну угоду, яка набуде чинності 27 грудня.

Подробиці угоди не розголошуються, але, за повідомленнями данських ЗМІ, мова йде про семизначну суму в доларах США.

За договором компанія буде забезпечувати команду, але і свою вигоду отримає. Наприклад, домашня арена «Рунгстеда» тепер буде називатися Bitcoin Arena. Символічно, що колишня її назва — Saxo Bank Arena- від колишнього партнера клубу, відомого данського банку.

«Це показує, як далеко зайшов біткоін, — радіє Ніклас Ніколайс. — Дуже цікаво, що, коли класичні банки йдуть, ми заходимо».

При цьому мільярдер прекрасно розуміє, що не всі задоволені такою співпрацею. І навіть не приховує своєї зловтіхи:

«Я буду посміхатися при кожному включенні спортивних коментаторів з матчів в Рунгстеде, коли їм доведеться повторювати, що вони знаходяться на «Біткоін Арені». Це смішно, і я розумію, що комусь це трохи неприємно».

Назвою зміни не обмежаться. В центральному колі вкидання тепер буде зображений символ біткоіна — 9 метрів в діаметрі. Планується випуск шайб з логотипом криптовалюти, а одним з особистих призів для хокеїстів після закінчення сезону стане реальний біткоін.

Крім того, на першому ж матчі «Рунгстеда» при новому спонсорі серед уболівальників буде проведено п'ять розіграшів — кожен з призом в 0,1 BTC.

А основний бар на арені тепер підтримує цифровий платіжний термінал, через який можна розплачуватися біткоінами. Співробітники Bitcoin Suisse також будуть присутні на кожній домашній грі команди — для допомоги глядачам у створенні власних цифрових гаманців.

Коментарі - 5

+
+47
andriytavs
andriytavs
24 грудня 2017, 10:22
#
Зарплата хоккеиста полностью выплачивается в евро, просто сумма зависит ок курса биткоина к евро на день выплаты.
+
0
gastgeber
gastgeber
24 грудня 2017, 12:22
#
За день у битка может быть +-20%. Надо и к часам с минутами привязываться. )
+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
24 грудня 2017, 12:32
#
Маркетинг 80лвл. Зверюга.
Ну а чё, когда-то Билли торговал «воздухом» и норм поднялся. Главное — бизнесс-хватка.
А поднялся в итоге не только он. за 20 лет весь мир перестроился так, чтоб ценообразование этого «воздуха» стало обоснованным. А его торговля стала очевидным и адекватным бизнессом. Ну и Билли в итоге бизнес-модель пришлось рихтануть, конечно.

Вот тут новое поколение ликвидного «воздуха» подошло. И новое поколение бизнесс-гуру стараются на нём сделать гешефт, пока торговля в адекватные рамки не зашла. А после вполне ожидаемо предполагают остаться у руля. Главное до того момента удержаться на гребне.
+
0
avantoffer
avantoffer
24 грудня 2017, 13:16
#
Что-то не ладное с битком, если он начал нуждаться в рекламе и маркетинге, хорошие и полезные вещи в рекламе не нуждаются
+
0
Cez
Cez
24 грудня 2017, 15:37
#
Тезис родом из наших 90-х.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися