Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2017, 19:48

НБУ продовжить відчужувати непрофільні активи та оптимізувати нерухоме майно

Стратегічні цілі Національного банку в управлінні нерухомим майном незмінні: відчуження непрофільних активів та оптимізація чисельності нерухомого майна продовжиться.

Стратегічні цілі Національного банку в управлінні нерухомим майном незмінні: відчуження непрофільних активів та оптимізація чисельності нерухомого майна продовжиться.
Фото: rbc.ua

Про це заявив директор Департаменту забезпечення діяльності НБУ Ярослав Ільніцький.

Він підсумував результати поточного року з передавання об’єктів нерухомого майна іншим державним органам та окреслив плани регулятора щодо наступних кроків, пов’язаних із впровадженням делегованої моделі готівкового обігу в Україні.

Зокрема, цього року НБУ безоплатно передав:

  • фізкультурно-оздоровчий комплекс у Києві та база відпочинку «Південні зорі» у м. Затока Одеської області — до Міністерства оборони для потреб реабілітації воїнів АТО,
  • будівлі та споруди пожежного депо на території Банкнотно-монетного двору у Києві — до Державної служби України з надзвичайних ситуацій,
  • адмінбудівлі НБУ в Одесі — до Міністерства юстиції,
  • будівлю центра інформатизації НБУ в Тернополі – до Державної казначейської служби України.

При цьому, в.о. Голови Фонду державного майна Віталій Трубаров відзначив позитивну тенденцію у взаємовідносинах ФДМУ та НБУ. Він також розповів про важливі зміни в законодавстві щодо приватизації та висловив надію, що вони будуть сприяти залученню іноземних інвестицій.

Крім того, цього року Фонд держмайна спільно з Нацбанком також здійснює підготовку чотирьох об’єктів нерухомого майна, які перебувають на балансі НБУ, до приватизації:

  • оздоровчого комплексу «Прикарпаття» у м. Яремче Івано-Франківської області,
  • гаражного комплексу у м. Дніпро, гаражі у смт.Костянтинівка та смт. Слов’янськ Донецької області,
  • готельного комплексу (об’єкт незавершеного будівництва) у с. Білосарайська Коса Донецької області.

Учасники зустрічі обговорили порядок передавання будівель та споруд НБУ в оренду та на баланс іншим державним органам або органам місцевого самоврядування у регіонах.

Вони також розглянули питання оренди об’єктів державного нерухомого майна та особливості оренди для уповноважених банків, а також напрацювали механізми взаємодії між двома інституціями.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися