Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 грудня 2017, 10:13

Фінансовий день у Раді: на порядку денному чотири законопроекти

21 грудня на порядку денному пленарного засідання Верховної Ради України відразу чотири фінансових законопроекти.

21 грудня на порядку денному пленарного засідання Верховної Ради України відразу чотири фінансових законопроекти.
Фінансовий день у Раді: на порядку денному чотири законопроекти/Фото: zakarpattya.net.ua

Як зазначається, у першому читанні розглядатиметься законопроект № 7180 щодо особливостей управління державними банками.

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття проекту удосконалить принципи та механізми корпоративного управління в державних банках та забезпечить створення ізольованої від політичного впливу системи управління діяльністю державних банків, що в свою чергу сприятиме підвищенню конкурентоспроможності та ефективності діяльності державних банків.

Також у повторному другому читанні розглядатиметься законопроект №7114-д щодо створення та ведення Кредитного реєстру НБУ та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків.

Читайте також: НБУ хоче запустити кредитний реєстр вже у жовтні

«Законопроект має на меті зменшення рівня кредитного ризику, забезпечення безпеки банківських операцій, підвищення надійності й стабільності банківської системи з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів банку», — йдеться у документі.

У повторному першому читанні – законопроекти № 6027-д щодо відновлення кредитування та № 3132-д щодо підвищення ефективності процедур банкрутства.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися