Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 грудня 2017, 18:41

НБУ відреагував на спроби екс-акціонерів ПриватБанку заблокувати роботу Kroll

Національний банк України висловив своє обурення та наголосив на неприпустимості створення протиправних перешкод для розслідування подій, що призвели до багатомільярдної недостачі капіталу та змусили державу використовувати кошти платників податків для врятування ПриватБанку.

Національний банк України висловив своє обурення та наголосив на неприпустимості створення протиправних перешкод для розслідування подій, що призвели до багатомільярдної недостачі капіталу та змусили державу використовувати кошти платників податків для вр
Фото: zn.ua

Так, 15 грудня 2017 року Солом'янський районний суд м. Києва за позовом Ігоря Коломойського нібито прийняв ухвалу, якою намагався заблокувати будь-яку співпрацю Національного банку, Міністерства фінансів та Приватбанку з українськими та міжнародними компаніями (юридичними радниками і консультантами), які займаються фінансовим розслідуванням діяльності Приватбанку та юридичним супроводженням справ, що стосуються націоналізації банку.

«Особливого занепокоєння викликають ці дії тому, що колишні акціонери Приватбанку продовжують спроби використовувати судову систему України у «найкращих» традиціях минулого для отримання незаконного захисту від будь-яких спроб державних органів притягнути винних у зловживаннях осіб до відповідальності за доведення до банкрутства найбільшого банку в Україні, а також для запровадження фактичної заборони на повернення в Україну виведених з банку коштів», — йдеться в повідомленні НБУ.

Регулятор також зазначив, що ухвалою суду нібито заборонено державі, зокрема, Міністерству фінансів України, Національному банку України, а також націоналізованому ПриватБанку вчиняти будь-які дії щодо колишнього акціонера ПриватБанку.

Зокрема, залучати українські та міжнародні компанії (юридичних радників і консультантів), обмінюватися з ними даними щодо колишнього акціонера.

На практиці це блокує відстоювання інтересів вкладників ПриватБанку, платників податків та держави за понад 400 судовими справами, ініційованими колишніми акціонерами ПриватБанку та пов’язаними з ними особами після націоналізації банку.

В Нацбанку зазначили, що такі заходи можуть зупинити розслідування фінансових зловживань у ПриватБанку, що має на меті визначити осіб, чиї дії призвели до збитку держави, схеми для виведення грошей, встановлення, ким і в чиїх інтересах ці гроші були виведені.

Проведення такого аудиту є зобов’язанням України перед Міжнародним валютним фондом, яке наша країна взяла на себе за програмою кредитування.

Для здійснення необхідних дій Національний банк залучив відому міжнародну компанію Kroll, що спеціалізується на фінансових розслідуваннях.

«Таким чином, фактично створено умови для позбавлення держави права працювати над мінімізацією витрат, що були понесені для захисту громадян, та проводити розслідування завданих багатомільярдних втрат державі», — зазначив регулятор.

Національний банк найближчим часом подасть апеляційну скаргу на ухвалу суду, а також звернеться до Вищої ради правосуддя з дисциплінарною скаргою на суддю Кізюн Л.І., яка прийняла вищезазначену ухвалу.

Коментарі - 7

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
20 грудня 2017, 19:25
#
Компания «Кролл» участвовала в схеме растраты средств «Приватбанка», — ГПУ.

Генеральная прокуратура Украины проводит расследование в отношении детективной компании «Kroll».
Это следует из решения Печерского суда, которое есть в распоряжении Цензор.НЕТ.

Источник: https://censor.net.ua/n3040222
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
20 грудня 2017, 22:48
#
НБУ говорит… то все Коломойского наклеп, а они ничего не крали…
ГПУ и суд говорят обратное…

Это какой то сюр реализм.
+
+28
Qwerty1999
Qwerty1999
20 грудня 2017, 22:52
#
Личное мнение — каждый воровал в меру сил и возможностей.
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
21 грудня 2017, 21:24
#
Теперь еще и Данилюк рассказывает что он налоги платил, а Луценко крышует Коломойского…

Это уже цирк, а не сюр. :)
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
22 грудня 2017, 23:00
#
Данилюку ЕЩЕ пока что верю…
Тем более там вопрос «резидент- не резидент» и типа не платил налоги Украине когда был заробитчанином в Англии… По сравнению с грехами остальных политиков сущие мелочи… по Закону Украины вроде имел право не платить.

А в целом взаимные обвинения минфина, НБУ, прокуратуры, суда, а так же лично министра, генпрокурора и Коломойского…
ЦИРК полный. :)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
22 грудня 2017, 23:57
#
Верить генеральному прокурору без юридического образования — себя не уважать…

У Украины с Великобританией есть действующий «Договор об избежании двойного налогообложения между правительствами Украины и Соединенного Королевства Великобритании и Северной Ирландии», поэтому к Данилюку не может быть никаких претензий по налогам в Украине с доходов, полученных в Англии.
+
0
Александр Чернов
Александр Чернов
23 грудня 2017, 12:14
#
«к Данилюку не может быть никаких претензий по налогам»
-если докажет сколько дней был в стране, а сколько вне страны… :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися