Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2017, 15:43

НБУ викупив з початку року трохи менше ніж $1,5 млрд

З початку року ситуація на ринку для національної валюти була загалом сприятлива і НБУ вдалося викупити з ринку трохи менше ніж $1,5 млрд. 

З початку року ситуація на ринку для національної валюти була загалом сприятлива і НБУ вдалося викупити з ринку трохи менше ніж $1,5 млрд.
НБУ викупив з початку року трохи менше ніж $1,5 млрд/Фото: bank.gov.ua

Про це йшлося під час підсумкової наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків.

За словами в.о. голови НБУ Яківа Смолія, регулятор залишається відданим режиму гнучкого курсоутворення та продовжує реалізовувати стратегію валютних інтервенцій.

«З початку року ситуація на ринку для національної валюти була загалом сприятлива і нам вдалося викупити з ринку трохи менше ніж $1,5 млрд. Ці кошти поповнили золотовалютні резерви, які зараз дорівнюють майже $19 млрд», − зауважив Смолій та додав, що Нацбанк має достатньо коштів та інструментів для згладжування надмірних коливань на валютному ринку.

Крім того, Смолій зазначив, що загалом, 2017 рік був сприятливим для української економіки: інфляція поступово знижувалась, ми нарощували золотовалютні резерви, скасовували адміністративні обмеження на валютному ринку.

«Вже зараз ми значно лібералізували валютний ринок, скасувавши майже всі обмеження 2014-2015 років. Далі – запровадження нового валютного регулювання», − наголосив він.

В.о. голови зазначив, що новий закон «Про валюту» зробить валютне регулювання в Україні прозорим, простим та зрозумілим для населення, бізнесу та банків, а Національному банку дасть можливість більш оперативно та ефективно реагувати на зміни стану платіжного балансу та кон'юнктури ринку.

Коментарі - 4

+
+45
AleksandrBank
AleksandrBank
19 грудня 2017, 15:51
#
На конец дня 19.12.2017 — очень сильный тренд по наличному рынку в сторону сменьшения котировок, уж очень большое предложение по валюте, сейчас дураки — те кто в панику скупал у менял и обменок повешенный курс на выходных и в пятницу, скидывают часть сейчас, потмоу как доллар сейчас по факту оказался никому не нужны, нет вообще ажиотажа, и этот факт резко стремится уменьшить разницу межбанка и налика.
На межбанке ожидаемый срот на 5-6 коп из-за того что Празники в США и ЕС все всешат закрыть контракты, пару дней и будет скорее обратный тренд, когда зайдет Валюту и придется ее сливать до конца года, тогда ждите резкого падения и скупки НБУ валюты.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 грудня 2017, 15:51
#
https://minfin.com.ua/blogs/aleksandrbank/112534/
+
+21
Maleficarum
Maleficarum
19 грудня 2017, 16:22
#
«Валовой внешний долг Украины на 1 октября 2017 года составил $117,350 млрд, » Значит каких то сотню лет и золотой ключик у нас в кармане… Для эльфов сто лет- не срок.
+
0
vlad9486
vlad9486
19 грудня 2017, 17:13
#
Вот только-только перестал падать, а то каждый год на десятку почти падал.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися