Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2017, 11:25

Нацбанк назвав головний ризик для фінстабільності

На сьогодні рівень системних ризиків є помірним, проте існує ймовірність його підвищення в наступному році.

На сьогодні рівень системних ризиків є помірним, проте існує ймовірність його підвищення в наступному році.
НБУ назвав головний ризик для фінстабільності/Фото: dpchas.com.ua

Згідно зі звітом про фінансову стабільність, ключові ризики для фінансової стабільності – припинення співпраці з МВФ, повільні структурні зміни в економіці, низька ефективність роботи державних банків та слабкість правової системи.

Як зазначив регулятор, тривала затримка з отриманням чергового траншу від МВФ – головний ризик для фінансової стабільності.

«Ключовий макроекономічний ризик для фінансової стабільності у найближчі роки – припинення співпраці з МВФ. Без підтримки міжнародних інституцій успішне рефінансування 20 млрд дол. суверенного та гарантованого державою боргу з терміном погашення у 2018-2020 роках малоймовірно. Україні варто розпочати перемовини про запуск нової програми співпраці з МВФ ще до завершення нинішньої на початку 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МВФ не збирається до України

Крім того, у звіті зазначено, що після завершення етапу очищення банківський сектор знову прибутковий, тенденція продовжиться й наступного року.

Як повідомлялося, 14 грудня заступник голови НБУ Олег Чурий заявив, що регулятор очікує на приїзд чергової місії МВФ для завершення перегляду програми співробітництва в січні 2018 року і розраховує в 2018 року отримати два транші кредиту в рамках програми з МВФ на суму $3,5 млрд.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
18 грудня 2017, 11:39
#
Президенту просто пора мозги вправить и его элите, потому что забивание на МВФ — дало сейчас свой результат.

Если б мы все сделали и деньги дал и МВФ и ЕС, сейчас такой бы ситуации с ростом не было, но зачем же что-о делать, лучше и далее грабить и далее не платить норм.деньги людям за землю, не нужна борьба с братьями-коррупционерами, а нужно только борьба с неверными
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися