Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2017, 16:34

У Південній Кореї іноземцям буде заборонено торгувати криптовалютою

Уряд Південної Кореї оголосив, що заборонить іноземцям та неповнолітнім займатися криптовалютною торгівлею або відкривати рахунки в місцевих банках.

Уряд Південної Кореї оголосив, що заборонить іноземцям та неповнолітнім займатися криптовалютною торгівлею або відкривати рахунки в місцевих банках.
Фото: financialtribune.com

Про це повідомляє ZDNet з посиланням на південнокорейське Управління з координації державної політики.

Така заява пролунала після екстреної наради високопоставлених представників фінансових регуляторів, на якій обговорювалися ризики торгівлі криптовалютою, передає Forklog.

За даними видання, в країні також буде введений податок на прибуток від віртуальних грошей і будуть посилені вимоги при аутентифікації трейдерів.

У свою чергу банки та інші фінансові установи не зможуть володіти, купувати і закладати криптовалюту або їх деривативи. Крім того, транзакції за участю віртуальних грошей інституційні трейдери зможуть здійснювати виключно на біржах.

Минулого тижня ціна біткоіна в Південній Кореї варіювалася від 14 млн вон ($13 000) до 25 млн вон ($23 000). В результаті чиновники висловили побоювання, що криптовалютна сфера може виявитися фінансовою бульбашкою через «неприборканої спекуляції».

Також наголошується, що відомства докладуть усіх зусиль для запобігання збитків «звичайних» інвесторів і припинення спекуляцій на біржах. Втім, про повну заборону криптовалюти мови не йде, оскільки такий крок може загальмувати розвиток фінансових технологій.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що в Південній Кореї почалася підготовка нових законодавчих актів, покликаних ввести в правове поле операції з криптовалютами.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися