Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 грудня 2017, 12:45

Renault представила робочий прототип безпілотного електромобіля. Фото

Французька компанія незабаром запропонує журналістам тест-драйви електричного безпілотника SYMBIOZ.

Французька компанія незабаром запропонує журналістам тест-драйви електричного безпілотника SYMBIOZ.
Фото: hightech.fm

Представлений робочий прототип, по даним представників Renault, володіє 4-м рівнем автономності та використовує технології віртуальної реальності, повідомляє Хайтек.

Вперше Renault показала концепт свого безпілотного електрокара у вересні на автосалоні у Франкфурті. Тоді було оголошено, що в масове виробництво автомобіль надійде не раніше 2030 року. Але тепер, коли компанія представила робочий прототип, термін запуску робомобіля в виробництво пересунули на 2023 рік.

Автопілот 4-го рівня для прототипу Renault допомагала створювати компанія IAV. LG виготовила дисплей з технологією вигнутого екрану, heads-up (систему відображення інформації на лобовому склі без обмеження огляду) і електронний блок керування. Tomtom розробив карти і систему навігації, а Ubisoft взяв на себе віртуальну реальність в електрокарі.

Зовсім скоро автомобільним журналістам пропонуватимуть тест-драйви, також Renault запустить рекламну кампанію безпілотника. У промо-ролику електрокар дозволяє водієві пити каву в салоні, поки автопілот самостійно веде машину по дорогах.

Шолом віртуальної реальності перетворює сумну осінню сірість за вікном в яскравий літній день. А паркуватися SYMBIOZ може не в гаражі, а прямо у вітальні. Мабуть, щоб можна було заощадити на меблях, використовуючи автомобільні крісла в якості додаткових посадочних місць в будинку.

До 2022 року Renault планує випустити 8 нових електромобілів і 12 гібридних. П'ятирічний план компанії носить ім'я Drive The Future, в рамках якого Renault збирається витратити $18 млрд на дослідження і нові розробки.

Коментарі - 1

+
0
Алексей Хрипков
Алексей Хрипков
17 грудня 2017, 10:09
#
Источник вроде https://electrek.co/2017/12/08/renault-vision-electric-autonomous-driving-working-prototype/

А кроме футуристичного дизайна и общего концепта Рена пока что мало чем удивила.
Автопилот на трассе условно говоря уже сейчас доступен в стоковых машинах (Даже не Тесла, а, Пежо и Субару). На разном уровне конеш, но уже не недо ждать 23го года.
Вот автопилот до дома по просёлку — подождём (=
Медиасистемы — тоже не уникум. А очки виртуальной реальности там вообще очень «в тему».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися