Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 грудня 2017, 8:00

Послуги зі зберігання пального: чи потрібно реєструвати акцизний склад

Якщо платник податків надає іншим особам послуги зі зберігання, навантаження-розвантаження пального, він повинен створити акцизний склад незалежно від того, хто є власником пального. Про це йдеться в консультації ДФСУ від 06.12.2017 р. № 2859/6/99-99-12-01-02-15/ІПК.

Якщо платник податків надає іншим особам послуги зі зберігання, навантаження-розвантаження пального, він повинен створити акцизний склад незалежно від того, хто є власником пального.
Фото: prosto.cool

При цьому, як повідомляється, ПКУ не визначається порядок реєстрації акцизних складів, на території яких здійснюються виробництво, обробка (переробка), змішування, навантаження-розвантаження, зберігання пального (крім скрапленого природного газу, бензолу, метанолу), оскільки встановлені законодавчі умови, при наявності яких приміщення вважається акцизним складом (пп. 14.1.6 ПКУ).

Разом з тим згідно з п. 230.1 ПКУ акцизні склади, на території яких здійснюються виробництво, обробка (переробка), змішування, навантаження-розвантаження, зберігання пального, повинні бути обладнані витратомірами-лічильниками і рівнемірами-лічильниками рівня даних товарів (продукції) в резервуарі, які зареєстровані в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального в резервуарі, порядок ведення якого затверджено постановою КМУ від 22.11.2017 р. № 891.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися