Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2017, 19:02

80% будівництва можна реєструвати онлайн

Українці можуть почати і ввести новобудову в експлуатацію повністю онлайн. Йдеться про приватну забудову, малоквартирні будинки і адміністративно-побутові будівлі малого і середнього бізнесу. В цілому ця категорія об'єднує 80% всього будівництва в Україні.

Українці можуть почати і ввести новобудову в експлуатацію повністю онлайн.
Фото: http://budport.com.ua

Раніше подати документи можна було виключно в паперовій формі під час особистого візиту до органів влади. Так, протягом 2016 року понад 100 тис. об'єктів будівництва розпочато і майже 50 тис. введено в експлуатацію на підставі повідомлення або декларації. Тепер, всі необхідні документи можна подати в будь-який зручний час — 24 години на добу і 7 днів на тиждень, не виходячи з власного будинку або офісу.

Як повідомляють в прес-службі Державного агентства електронного управління, щоб скористатися оновленими послугами в сфері будівництва, необхідно мати тільки доступ до Інтернету та наявність електронного цифрового підпису (ЕЦП). Отримати всю необхідну інформацію можна цілодобово на порталі Госархбудінспекціі e-dabi.gov.ua. Зокрема, можна оформити:

• повідомлення про початок підготовчих робіт;

• повідомлення про початок будівельних робіт;

• декларації про готовність об'єкта до експлуатації;

• ліцензію на господарську діяльність з будівництва.

На думку Олександра Риженко, голови Державного агентства з питань електронного уряду України, нововведення повинні виключити корупцію і зробити процеси оформлення документів прозорими і доступними.

Електронні форми документів з автоматичною перевіркою і підказками вже показали свою ефективність — ними скористалися 3500 разів.

За словами Олександра Риженко, в планах Державного агентства електронного уряду в найближчі місяці впровадити е-послуги для всіх категорій складності в сфері будівництва.

Реалізація цього проекту, як складової компанії з впровадження електронного уряду в Україні, реалізовано за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Коментарі - 3

+
0
aleksvodas
aleksvodas
14 грудня 2017, 20:27
#
И как всегда сайт не работает e-dabi.gov.ua,… а в кабинетах, как не придешь, очереди огромные и в добавок типа программа виснет, «дай подарок — все сделаем»
+
0
huliolopez
huliolopez
14 грудня 2017, 21:57
#
Працює, просто в новині посилання не вірне. По https://e-dabi.gov.ua/ все нормально відкрилось
+
0
aleksvodas
aleksvodas
15 грудня 2017, 12:55
#
Не работает, жаль картинку нельзя вставить
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися