Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 грудня 2017, 8:02

НБУ спроcтив порядок ввезення валюти в Україну

Нацбанк спрощує порядок ввезення резидентами в Україну іноземної валюти у готівковій формі та удосконалює порядок її вивезення.

Нацбанк спрощує порядок ввезення резидентами в Україну іноземної валюти у готівковій формі та удосконалює порядок її вивезення.
НБУ спроcтив порядок ввезення валюти в Україну/Фото: zn.ua

Як зазначає регулятор, на сьогодні фізичні особи-українці можуть ввозити в Україну готівку на суму понад 10 тис. євро в еквіваленті за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті.

В подальшому українці зможуть ввозити таку суму без підтвердних документів, тобто лише за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Водночас НБУ уточнив, що вивезення за межі України фізичними особами-резидентами готівки в сумі понад 10 тис. євро в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Відповідні зміни затверджено постановою, яка набуває чинності з 14 грудня 2017 року.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що НБУ зберіг вимогу до обов’язкового продажу надходжень валюти на рівні 50%.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 2

+
+15
Maleficarum
Maleficarum
14 грудня 2017, 9:16
#
«Как отмечает регулятор, на сегодня физические лица-украинцы могут ввозить в Украину наличность на сумму свыше 10 тыс. евро в эквиваленте при условии письменного декларирования таможенному органу в полном объеме, а также при наличии документов, подтверждающих снятие наличности со счетов в финансовых учреждениях, и квитанции об осуществлении валютно-обменной операции с этой наличными, если таковая имела место, на сумму, превышающую 10 тыс. евро в эквиваленте.
В дальнейшем украинцы смогут ввозить такую ​​сумму без подтверждающих документов, то есть только при условии ее письменного декларирования таможенному органу в полном объеме.» Ги-ги как соя засуетилась… Кирдык неумолимо приближается… Негде брать валюту для оплаты долгов. Кредиторы все спрыгнули под предводительством МВФ. Мда кирдык сои будет знатным и с последствиями как для оставшихся банков( вкладчики будут прокинуты по примеру вкладчиков СССР. Кстати живы ещё те кого СССР прокинул в 1947-1961 и в 1991 годах К ним и нынешняя шарлупень «инвесторов» добавится) в Украине так и для самой гривны как к средству сохранения-приумножения и платежа.
+
0
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
14 грудня 2017, 14:33
#
Обычный новогодний рост. до середины февраля. потом потихоньку вниз. и кто такая соя? насчет банков нет. почти монопольно все вклады в госбанках. кто их будет ложить?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися