Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2017, 16:30

Лідером рейтингу стійкості українських банків залишається Райффайзен Банк Аваль, — портал «Мінфін»

Рейтинг стійкості банків, складений фінансовим порталом «Мінфін» за результатами 3 кварталу 2017 року, учергове очолив Райффайзен Банк Аваль.

«Райффайзен Банк Аваль уже третій квартал поспіль посідає першу позицію в рейтингу стійкості банків. Упродовж усього цього часу він також залишається найприбутковішим банком. За 9 місяців цього року «дочка» австрійської групи наростила прибуток у 1,6 рази — до 4 млрд грн», — зазначають упорядники рейтингу.

Як і в попередні періоди, під час підготовки рейтингу було враховано інформацію про діяльність банків, отриману з офіційних та відкритих джерел. Бралися до уваги, зокрема, якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжна репутація та інші показники банків-учасників.

Фінансовий портал «Мінфін» — ресурс ділової інформації та спільнота користувачів фінансових послуг. Рейтинг стійкості банків портал складає щоквартально. До рейтингу включено банки перших трьох груп за класифікацією НБУ, а також невеликі банки з портфелями роздрібних депозитів від 1 млрд грн.

Райффайзен Банк Аваль неодноразово відзначали як найнадійніший банк країни. Зокрема, у 2017 році його було названо кращим банком в Україні в межах конкурсу Awards for Excellence 2017 журналу Euromoney, а також кращим українським банком у рейтингу банків світу журналу Global Finance та кращим банком України в рейтингу Europe Banking Awards видання EMEA Finance.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися