Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2017, 16:30

Ідея Банк увійшов до топ-15 найбільш стійких банків України

За підсумками третього кварталу Ідея Банк увійшов до рейтингу найбільш стійких до потрясінь банків. В даному дослідженні Ідея Банк зайняв 15 місце, піднявши свій рейтинг на п'ять позицій в порівнянні з попереднім кварталом.

Всього в дослідженні взяв участь 31 банк, портфель вкладів фізичних осіб яких перевищував 1 млрд грн.

Даний рейтинг складений виданням «Мінфін» і заснований на сумарних показниках фінансової діяльності банків, результатах опитування експертів і клієнтів банків.

Зокрема, при підготовці рейтингу враховувався показник стресостійкості банків, який включає 6 складових: залежність банку від вкладів фізичних осіб, якість фондування, прибутковість, ліквідність, достатність капіталу і масштаб діяльності банку.

Одним з показників стійкості в рамках рейтингу став критерій лояльності вкладників. Він розраховується виходячи з частки банку на ринку роздрібних вкладів, показника зростання депозитного портфеля, досвіду роботи на ринку, а також оцінки його платіжної репутації.

Також при підготовці рейтингу експерти рейтингового агентства Експерт-Рейтинг, агентства IBI-Rating, агентства «Рюрик» і аналітики інвестиційної компанії Dragon Capital відповіли на питання: якому з банків, вони б довірили понад 200 000 грн. Грунтуючись на цьому питанні, експерти створили ранг для банків за балами від 1 до 10: 10 — повна довіра до банку, 1 — абсолютна недовіра.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися