Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2017, 13:07

«Розрахунковий центр» перейде на нову тарифну модель

ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» в 2018 році переходить на нову тарифну модель клірингових послуг.

ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» в 2018 році переходить на нову тарифну модель клірингових послуг.
"Розрахунковий центр" перейде на нову тарифну модель/Фото: ukrinform.ru

Згідно з повідомленням, тарифи розраховані виходячи з мінімально необхідних витрат РЦ для забезпечення безперервності діяльності.

Базою для розрахунку тарифів є показники бюджету банку на 2018 рік, затвердженого наглядовою радою, з урахуванням зниження експлуатаційних, адміністративних витрат і витрат на утримання персоналу, пише «Інтерфакс-Україна».

«Нова тарифна модель передбачає наступне: тарифи розраховані таким чином, щоб врівноважити фінансове навантаження на клієнтів „Розрахункового центру“ в залежності від кількості виконуваних операцій», — йдеться в повідомленні.

Крім того, нова тарифна модель передбачає оплату клірингових послуг «Розрахункового центру» у вигляді вартості клірингового обслуговування (підтримка систем) і додаткову оплату вартості кожної нетто-транзакції за результатами клірингу; мінімальна вартість клірингового обслуговування для учасників клірингу, які не виконують операції, знижена.

Також розміри тарифів розраховані таким чином, щоб забезпечити «економію від масштабу», тобто вартість однієї транзакції для клієнта знижується зі збільшенням кількості транзакцій, виконаних протягом місяця; впроваджена модель лояльності, яка передбачає зниження вартості послуг в залежності від розміру залишків коштів учасника клірингу в клірингової системі (на рахунках для здійснення розрахунків); впроваджена модель.

Нагадаємо, в серпні 2017 року Нацбанк докапіталізував РЦ на 53,6 млн грн, або на 35%, — до 206,7 млн ​​грн шляхом додаткової емісії акцій, яку викупив НБУ. В результаті його частка в статутному капіталі банку збільшилася до 83,5491% з 77,7897%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися