Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 грудня 2017, 10:14

В Україні змінили критерії визнання платників податків великими

З 2018 року платником податків буде вважатися підприємство, у якого оборот за останні чотири квартали перевищує еквівалент € 50 млн, або якщо сума всіх податків, зборів і платежів до держбюджету перевищує € 1 млн (за умови, що митні платежі складають менше половини суми).

З 2018 року платником податків буде вважатися підприємство, у якого оборот за останні чотири квартали перевищує еквівалент € 50 млн, або якщо сума всіх податків, зборів і платежів до держбюджету перевищує € 1 млн (за умови, що митні платежі складають менш
В Україні змінили критерії визнання платників податків великими/Фото: ibuh.info

Відповідні поправки до Податкового кодексу внесла Верховна Рада законом №6776-д, прийнятим в ніч на 8 грудня, передає Інтерфакс-Україна.

«Ця правка внесена на прохання Офісу великих платників. Тому що в зв'язку зі значним зростанням обсягів операцій всіх платників податків в Офіс в цьому році має перейти ще 1,2 тис. платників, а Офіс повинен займатися промислово-фінансовими групами...», — аргументувала необхідність таких змін глава податкового омітету Ніна Южаніна, представляючи документ.

В даний час великим платником вважається платник з оборотом понад 1 млрд грн або загальною сумою податків понад 20 млн грн.

Крім того депутати надали центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, право приймати рішення про зміну неосновного місця обліку великого платника податків.

У зв'язку з цим Офіс великих платників податків вже заявив, що «платники, які перебувають» на межі «визначення, що раніше призводило до постійної міграції між Офісом і обласними Головними управління їх місця обліку, надалі обслуговуватимуться контролюючими органами за своїм місцезнаходженням».

Коментарі - 4

+
0
gastgeber
gastgeber
10 грудня 2017, 10:30
#
Напишите коротко. Рошен — подпадает?
+
0
TOR
TOR
10 грудня 2017, 23:52
#
Заходите на сайт минюста в раздел бесплатного запроса и вводите код егрпоу рошена. Открываете и читаете и это открытая публичная информация в какой налоговой обслуживается это юридическое лицо.
+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
10 грудня 2017, 12:38
#
Эта правка внесена по просьбе Офиса крупных плательщиков. Потому что в связи со значительным ростом объемов операций всех налогоплательщиков в Офис в этом году должно перейти еще 1,2 тыс. плательщиков, а Офис должен заниматься промышленно-финансовыми группами…», – аргументировала необходимость таких изменений глава налогового комитета Нина Южанина, представляя документ.

Скорее похоже на лоббирование чьих-то интересов.
По логике, УВЕЛИЧЕНИЕ количества налогоплательщиков должно вызвать пропорциональное УВЕЛИЧЕНИЕ ШТАТА для их обслуживания.
Но никак не критерии оценки крупных налогоплательщиков.
+
0
avantoffer
avantoffer
10 грудня 2017, 17:46
#
Законы украины уже привязаны к курсу внешних валют (Евро)?
стабильность курса гривны не позволяет учитывать ее в законодательстве )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися