Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 грудня 2017, 17:09

Депутати внесли зміни до Бюджетного кодексу

Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для ухвалення бюджету на 2018 рік. «За» законопроект №7116 проголосували 265 народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для ухвалення бюджету на 2018 рік.
Фото: argumentua.com

Документ представив голова підкомітету комітету з питань бюджету Костянтин Іщейкін, повідомляє 112 Україна.

За його словами, до другого читання врегулювали такі питання:

  • виключено положення щодо передачі на місцеві бюджети пільг на оплату житлово-комунальних послуг та відновлено їх надання з державного бюджету за рахунок відповідної субсидії;
  • виключено положення про зміну розміру вилучення коштів з місцевих бюджетів до державного, а реверсна дотація обрахована в доопрацьованому проекті державного бюджету на чинній основі із застосуванням 50%, а не 80% вилучення;
  • закладено основи видаткових повноважень на охорону здоров’я в рамках реалізації програми медичних гарантій (її перший етап – надання первинної медичної допомоги має започаткуватися із 1 липня 2018 року).

З голосу внесли ряд поправок, які назвав перший заступник голови комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський.

«Ми знайшли компроміс, при якому 371 коледж, який зараз є в структурах університету, залишиться на державному бюджеті», — сказав Співаковский.

Внесення з голосу відповідних змін ухвалили 297 голосами.

Також перед голосуванням врахували поправку №285 про подовження дорожнього експерименту на 2018 рік. «За» проголосували 448 народних депутатів.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що 14 листопада український парламент проголосував в першому читанні за проект державного бюджету на 2018 рік.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися