Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 грудня 2017, 16:44

UKRSIBBANK вдвічі скоротить частку «поганих» кредитів юросіб

«До кінця 2017 року частка NPL (non-performing loans) в портфелі кредитів, виданих UKRSIBBANK корпоративним клієнтам, скоротиться вдвічі — до 10% проти 20% в 2016 році.

«До кінця 2017 року частка NPL (non-performing loans) в портфелі кредитів, виданих УкрСиббанком корпоративним клієнтам, скоротиться вдвічі — до 10% проти 20% в 2016 році.
UKRSIBBANK вдвічі скоротить частку "поганих" кредитів юросіб/Фото: rbc.ua

За словами виконуючого обов'язки заступника голови правління, начальника корпоративного департаменту UKRSIBBANK Ханса Брука, ці проблемні кредити вже повністю зарезервовані, передає кореспондент „Мінфіну“.

»Так що додатково формувати резерви за підсумками року банк не буде", — заявив він.

Брук також повідомив, що UKRSIBBANK розраховує на двозначне зростання кредитного портфеля юросіб в 2018 році.

«Обсяг кредитування може зрости на 10-12%», — зазначив він.

Що стосується структури кредитного портфеля юросіб, вона не зазнає серйозних змін.

На даний момент його левова частка припадає на мультинаціональні компанії (близько 65%). Частка локальних українських компаній близько 25%, підприємств агропромислового сектора — 10%.

Брук також розповів, що в 2018 році банк втратить частину корпоративних клієнтів.

24 листопада 2017 року материнська структура UKRSIBBANK — група BNP Paribas оголосила про припинення своєї фінансової та інвестиційної діяльності, пов'язаної з виробниками тютюнової продукції.

Як наслідок, від роботи з табачниками буде змушений відмовитися і дочірній підрозділ групи в Україні.

За словами банкіра, портфель кредитів UKRSIBBANK представників тютюнової галузі в Україні досягав 2 млрд грн. Це близько 12% від загального кредитного портфеля юросіб.

«Наслідки такого кроку були ретельно прораховані. Ми компенсуємо відхід цих клієнтів за рахунок позичальників з інших галузей», — запевнив Брук.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися