Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 грудня 2017, 9:39

НБУ: Приріст роздрібних кредитів з початку року становить понад 30%

В 2017 році в Україні розпочало відновлюватися кредитування. Приріст роздрібних кредитів з початку року становить понад 30%.

В 2017 році в Україні розпочало відновлюватися кредитування.
НБУ: Приріст роздрібних кредитів з початку року становить понад 30%/Фото: hiveminer.com

Про це розповіла заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

«Ми очікуємо, що у найближчі роки кредитний портфель банків зростатиме швидше, ніж номінальний ВВП, оскільки українська економіка прагне отримати нові позики, – підкреслила Рожкова. – Нацбанк постійно стежитиме за практикою кредитування, щоб переконатися, що банки належним чином оцінюють кредитні ризики та управляють ними».

За її словами, завдяки переходу на міжнародно визнане визначення NPL, регулятор побачив реальну картину якості кредитного портфелю банків.

Зокрема, на сьогодні частка непрацюючих кредитів перевищує 56% сукупного кредитного портфелю. Ефективне врегулювання цієї проблеми є головним завданням банківського сектору України в найближчій перспективі.

Рожкова також ознайомила учасників з результатами оздоровлення банківського сектору України.

За її словами, у 2017 році банки сформували резерви під погані кредити, відновили прибуткову діяльність і продовжать демонструвати її найближчими роками.

В майбутньому НБУ не очікує банкрутств великих банків. Малі банки, акціонери яких не зможуть надати додатковий капітал, матимуть змогу повернути НБУ банківську ліцензію і продовжити фінансову діяльність в іншому статусі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися