Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2017, 17:15

НБУ погодив продаж заставлених активів за «голландською моделлю»

Нацбанк погодив запропонований ФГВФО спосіб та порядок продажу заставлених у НБУ активів неплатоспроможних банків номінальною вартістю 14,1 млрд грн, які раніше в рамках пілотного проекту з пакетного продажу активів виставлялись на торги радниками з продажу активів First Financial Network  та The Debt Exchange.

Нацбанк погодив запропонований ФГВФО спосіб та порядок продажу заставлених у НБУ активів неплатоспроможних банків номінальною вартістю 14,1 млрд грн, які раніше в рамках пілотного проекту з пакетного продажу активів виставлялись на торги радниками з прода
НБУ погодив продаж заставлених активів за "голландською моделлю"/Фото: maanimo.com

«Проаналізувавши попередній досвід, правління НБУ дійшло висновку, що реалізація заставлених кредитів із покроковим, обмеженим у часі та розмірі зниженням ціни не є ефективною та доцільною, з огляду на значний розрив між стартовою ціною продажу, встановленою ФГВФО, та пропозиціями учасників торгів», — зазначив директор Департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник.

Як зазначається, на першому етапі ФГВФО здійснюватиме продаж цих активів окремими лотами у системі ProZorro.Продажі за „голландською моделлю“.

На другому етапі непродані кредити знову будуть об’єднані у пули та передані для реалізації за „голландською моделлю“ компаніям ТОВ „Дебтекс Україна“ (дочірня компанія DebtX) та ТОВ „Фьост Файненшіал Нетворк Юкрейн“ (дочірня компанія FFN), — у межах спільного пілотного проекту з НБУ та ФГВФО, який розпочався ще на початку року.

Нагадаємо, у рамках цього пілотного проекту у вересні 2017 року на продаж було виставлено два пули – права вимоги за кредитами неплатоспроможних банків, що перебувають у заставі НБУ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися