Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2017, 8:39

НБУ скасував постанову щодо послаблення для банків

Правління Нацбанку визнало такою, що втратила чинність постанову правління НБУ від 24 лютого 2015 року № 129 «Про деякі питання діяльності банків».

Правління Нацбанку визнало такою, що втратила чинність постанову правління НБУ від 24 лютого 2015 року № 129 «Про деякі питання діяльності банків».
НБУ скасував постанову щодо послаблення для банків / Фото НБУ

«Ця постанова була прийнята у зв’язку з одночасним негативним впливом на діяльність банківської системи суттєвих факторів, які носили шоковий характер — різке погіршення економічної ситуації, значна девальвація національної валюти, події в Криму та на Сході», — повідомляє регулятор.

Як зазначає НБУ, скасування постанови № 129 обумовлене тим, що негативні наслідки такого впливу вже ідентифіковані банками та враховані в розроблених ними планах заходів з приведення показників своєї діяльності до нормативних вимог, які наразі виконуються.

При цьому відбуваються позитивні зміни і в банківському секторі – стабілізувався курс іноземних валют до національної валюти, покращився стан ліквідності в банківській системі.

«Щодо банків, які приводять показники своєї діяльності до нормативних вимог в рамках планів заходів, розроблених згідно з вимогами постанови № 129, продовжено мораторій на застосування заходів впливу за порушення цих показників та дію обмежень щодо здійснення такими банками окремих видів банківських операцій», — йдеться у повідомленні.

Відповідні зміни передбачені постановою №119, яка набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування, та діє до 1 січня 2019 року.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися