Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2017, 16:47

Київстар оскаржить рішення АМКУ щодо штрафу

Мобільний оператор Київстар планує оскаржити рішення Антимонопольного комітету щодо накладення штрафу в розмірі 54,4 тис. за ненадання інформації.

Мобільний оператор Київстар планує оскаржити рішення Антимонопольного комітету щодо накладення штрафу в розмірі 54,4 тис.
Київстар оскаржить рішення АМКУ про накладення штрафу/Фото: 24tv.ua

«Відомості, які запитував АМКУ, стосувалися абонентських даних клієнта компанії, в тому числі інформації про телефонні розмови. Конституція України і закон „Про телекомунікації“ гарантують усім громадянам, користувачам мобільного зв'язку конфіденційність їх даних, отриманих при укладенні договору про надання телекомунікаційних послуг, в тому числі даних про отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрути передачі», — йдеться в повідомленні компанії.

Як повідомляє оператор, законодавство визнає такі відомості такими, що охороняються законом таємницею і встановлює спеціальний режим і порядок їх поширення. На сьогодні, підставою для передачі іншим особам такої інформації є згода самого абонента або рішення суду.

Оператор заявляє, що, пояснюючи неможливість надання інформації про абонентів на вимогу АМКУ, підкреслював обов'язковість дотримання визначених законодавством процесуальних процедур і наявності відповідних процесуальних документів.

Нагадаємо, раніше «Мінфін» повідомляв, що АМКУ оштрафував ПАТ «Київстар» на суму 54,4 тис. гривень за неподання інформації на вимогу регулятора.

Коментарі - 3

+
0
gastgeber
gastgeber
27 листопада 2017, 17:00
#
Эти жлобы могут. Менял тариф в сторону снижения абонплаты ( контракт ), звонили неделю каждый день. Отговаривали.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
27 листопада 2017, 17:05
#
Мне кажется аппеляция дороже стоит чем сам штраф.
+
0
Jack Tomphson
Jack Tomphson
28 листопада 2017, 2:11
#
Дело не в деньгах. Этот штраф предупреждение для Киевстар от служб за отказ сотрудничать
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися