Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2017, 16:25

В Україні лотерейний ринок оцінили в мільярд

Аналітична система YouControl оцінює лотерейний ринок в Україні в 1 млрд гривень.

Аналітична система YouControl оцінює лотерейний ринок в Україні в 1 млрд гривень.
В Україні лотерейний ринок оцінили в мільярд/Фото: ukranews.com

За попередніми підрахунками обсяг лотерейного ринку України за 2016 рік становить близько 1 млрд гривень, йдеться в прес-релізі YouControl, передають Українські Новини.

Експерти YouControl склали ТОП-15 компаній по виручці, у яких основний КВЕД — це організація азартних ігор, щоб зрозуміти, які саме компанії є лідерами «напівтіньового» ринку азартних ігор і лотерей в Україні.

На першому місці з виручкою 400-450 млн гривень на рік — «Українська національна лотерея».

Ця компанія належить офшору «Ефаміандо Холдінгз Лімітед», статутний капітал становить 268,7 млн ​​гривень. Кінцевий бенефіціарний власник — уродженець Тернопільської області Роман Зеньо.

На другому місці — ТОВ «М.С.Л.» з виручкою 350-400 млн гривень.

За даними YouControl, податковий борг підприємств становить 10,7 млн ​​гривень. В засновниках компанії значиться також кіпрський офшор — «Еволот Лімітед».

Як повідомляється, на цю компанію з 28 квітня поточного року наклала санкції РНБО, згідно з якими компанії обмежили право розпоряджатися належним їй майном з метою запобігання виведенню капіталів за межі України, припинена видача дозволів і ліцензій, існує заборона на здійснення Національним банком України реєстрації учасника міжнародної платіжної системи.

ТОВ «М.С.Л.» входить в групу компаній «Юрімекс».

Юридична компанія «Юрімекс» надає юридичну підтримку в різних сферах бізнесу середнім і великим українським підприємствам, а також іноземним та міжнародним компаніям. Почесний президент «Юрімекс» — Данило Гетманцев, він і співвласник ТОВ «М.С.Л.».

Читайте також: НБУ вирішив заборонити банкам грати в лотерею

На третьому місці — ТОВ «Недлес» з виручкою в 10-15 млн гривень. Власником є ​​Віталій Мірошников з Києва.

На четвертому місці — ПАТ «Патріот» з виручкою 7,5-8,0 млн гривень. Засновник — «Цехріба Інвестментс Лімітед». Капітал компанії — 120 млн гривень.

Власник — Морозов Олександр Валерійович, а податковий борг — 2,9 млн гривень. Ця компанія також знаходиться під санкціями РНБО з 28 квітня 2017 року.

На п'ятому місці рейтингу компанія — ТОВ «Релакс» з виручкою в 1,5-2 млн гривень.

Власник компанії — той же Віталій Мірошников, що і в фірмі ТОВ «Недлес», але тут киянин вже з хорватською пропискою.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися