Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2017, 15:26

НБУ вирішив заборонити банкам грати у лотерею

Нацбанк України вважає, що розповсюдження та проведення лотерей є непритаманним для банківських установ, основним фокусом діяльності яких є надання власне банківських, а також інших фінансових послуг

Нацбанк України вважає, що розповсюдження та проведення лотерей є непритаманним для банківських установ, основним фокусом діяльності яких є надання власне банківських, а також інших фінансових послугПро це «Мінфіну» розповіли в прес-службі НБУ.
НБУ вирішив заборонити банкам грати у лотерею/Фото: expres.ua

Про це «Мінфіну» розповіли в прес-службі НБУ.

«Чинна редакція закону „Про банки і банківську діяльність“ станом на сьогодні надає право банкам, зареєстрованим в Україні (зокрема, державним), здійснювати діяльність з випуску, розповсюдження та проведення лотерей», — зазначив регулятор.

Разом із тим, НБУ вважає, що такий вид діяльності є непритаманним для банківських установ, основним фокусом діяльності яких є надання власне банківських, а також інших фінансових послуг.

Як зазначає прес-служба, дану позицію поділяють також експерти Світового банку, з якими НБУ співпрацює з метою приведення нормативно-правових актів в банківській сфері у відповідність до законодавства ЄС.

«З огляду на це, центральний банк наразі працює над розробкою змін до закону „Про банки та банківську діяльність“ щодо виключення діяльності з випуску, розповсюдження та проведення лотерей з переліку видів діяльності, дозволених банкам», — повідомив регулятор.

Крім того, Національний банк виступає за необхідність забезпечення конкуренції на ринку лотерей і, у зв’язку з цим, не підтримує наданням одним суб’єктам будь-яких переваг в отриманні ліцензій з випуску та проведення лотерей порівняно із іншими суб’єктами.​

Коментарі - 3

+
0
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
21 листопада 2017, 16:38
#
Хитренькие, хотят себе забрать)
+
0
sergei Адекватный
sergei Адекватный
22 листопада 2017, 1:35
#
Это уже кто то лапу наложил.
+
0
mary27
mary27
23 листопада 2017, 1:55
#
НБУ будет сам лотерейными билетами торговать?)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися