Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 листопада 2017, 12:19

Хакерська атака на Uber: постраждали 57 млн клієнтів, українці — в безпеці

Хакери атакували Uber. Зловмисники отримали дані 57 млн клієнтів сервісу, включаючи водіїв, по всьому світу. При цьому Uber заплатив хакерам $100 000 за мовчання.

Хакери атакували Uber.
Фото: dengi.ua

Зловмисники атакували Uber в жовтні 2016 року. Дані, якими заволоділи хакери, включали імена, електронні поштові скриньки та телефонні номери понад 50 млн клієнтів Uber по всьому світу. Більш того, постраждали дані 7 млн водіїв.

«Інформація про пересування користувачів, номери їх кредитних карт, банківських рахунків, номери соціального страхування та дати народження не були завантажені в рамках цієї події», — розповіли «Мінфіну» в прес-службі Uber.

Скільки саме постраждало українців — невідомо. «На даний момент ми знаходимося в процесі інформування різних регулюючих та інших державних органів. Ми очікуємо проведення ряду обговорень з ними. До завершення цього процесу ми не можемо надати більш детальну інформацію », — стверджує прес-служба Uber.

При цьому Uber стверджує, що клієнти в безпеці. Після хакерської атаки, Uber вжила заходів по збереженню безпеки даних і закрив до них доступ для неавторизованих осіб. За словами прес-служби Uber, надалі компанія ідентифікувала хакерів і переконалася, що «викачані дані були знищені». Також Uber посилила контроль над даними.

За інформацією видання Bloomberg, Uber повинен був розповісти регуляторам та постраждалим про хакерську атаку. Але замість цього, компанія заплатила хакерам $100 000, щоб вони видалили дані та мовчали про витік.

Через цей інцидент, Uber звільнив главу служби безпеки і одного з його помічників.

«Цього не повинно було статися, і я не буду виправдовуватися за це. Я не можу змінити минуле, але я можу заявити від імені кожного співробітника Uber про те, що ми вчимося на наших помилках. Ми міняємо спосіб ведення бізнесу, ставлячи цілісність в основі кожного рішення. І ми докладаємо всіх зусиль, щоб завоювати довіру клієнтів », — відреагував на цю подію, головний виконавчий директор Uber Дара Хосровшахі в своєму пості.

Коментарі - 2

+
0
vladymyrkiev
vladymyrkiev
22 листопада 2017, 13:00
#
Вывод: оставляя где угодно свои персональные данные, принимайте факт их утечки. Реально же, момент утечки лишь вопрос времени.

​​​​​​
+
+19
AleksandrBank
AleksandrBank
22 листопада 2017, 13:12
#
«При этом Uber заплатила хакерам $100 000 за молчание.» — за такое в США могут и тюрьму посадить, т.е. аднные стали известны хаерам и это пытались затаить. За это время хакеры могли воспользоваться картами.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися