Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2017, 19:42

НБУ підвищив прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказу

НБУ підвищив прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказу

НБУ підвищив прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказуНаціональний банк підвищив прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказу.
Фото: agropolit.com

Національний банк підвищив прозорість операцій з приймання готівки для подальшого її переказу.

Крім того, регулятор запровадив для небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків обов’язок відкрити в банку окремий рахунок/рахунки та забезпечити зарахування на нього готівки в гривнях, прийнятої ними для подальшого її переказу.

Відповідні норми містяться у постанові правління НБУ від 17 листопада 2017 року №116.

«Метою прийняття постанови № 116 є посилення контролю за операціями небанківських фінансових установ та комерційних агентів банків з приймання готівки в гривнях для подальшого її переказу», — йдеться в повідомленні регулятора.

Положення цього документу узгоджуються з положеннями Директиви (ЄС) 2015/2366 у частині зберігання коштів, отриманих від користувачів платіжних послуг, на окремих рахунках у банках.

Водночас для забезпечення відображення у бухгалтерському обліку операцій, що здійснюються комерційними агентами банків в Україні, з приймання коштів для подальшого їх переказу за призначенням, як цього вимагають норми постанови № 116, НБУ вніс відповідні зміни до Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України та Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку банків України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися