Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2017, 11:30

Валютний ринок у вівторок: зростання активності і корекція курсу долара

У вівторок на міжбанку очікується поступовий розворот ринку в бік зростання валютних котирувань та досить активна робота клієнтів.

У вівторок на міжбанку очікується поступовий розворот ринку в бік зростання валютних котирувань та досить активна робота клієнтів.
Фото: pixabay.com

Основні причини корекції курсу:

1) Після закінчення періоду основних бюджетних проплат у клієнтів вже немає гострої необхідності в продажу валюти, що залишається у них після обов'язкового продажу. Тим більше, перед періодом основних відшкодувань ПДВ Держказначейством.

Компанії мають достатній запас гривневої ліквідності і не будуть поспішати з продажем валютних ресурсів. Це знизить обсяги пропозиції.

З іншого боку - покупці долара сьогодні стануть активніше. Як за рахунок поступового зростання попиту на валюту (особливо в частині імпорту енергоносіїв), так і за рахунок фактора наближення вихідного дня у США. 23 листопада в Америці - День подяки, їх банки не працюють і українські компанії будуть намагатися закрити свої розрахунки в доларах за сьогодня та завтра, щоб не «зависнути» з ними на четвер. Це збільшить попит на валюту в ці два дні.

2) Зростання залишків на коррахунках банків. На ранок вівторка вони зросли на 1,6 млрд - до 48,7 млрд гривень. Це дає додатковий ресурс спекулянтам;

На сьогоднішніх торгах «Мінфін» прогнозує активізацію клієнтів і коридор по курсу долара в межах 26,46-26,53 гривень при обсязі операцій - до 380-430 млн доларів і укладанні до 600 угод.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Готівковий курс долара сильно не змінився.

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом 26,40-26,67 і продаж 26,64-26,80 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,60-26,67 гривень та продаж 26,72-26,75 гривень.

Про тенденції на торгах за 20 листопада можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рублю - подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

У вівторок ситуація за прогнозами офіційного курсу дещо погіршилася для гривні. 40% (вчора було 48%) опитаних вважають, що курс НБУ залишиться нижче 26,50 гривень. 60% все ж вважають більш вірогідним його повернення до рівня вище 26,51 гривень.

За міжбанківським курсом особливих змін немає. 24% респондентів впевнені в довгостроковому збереженні котирувань на міжбанку нижче рівня 26,50 гривень, 76% респондентів - припускає його повернення до позначки вище 26,51 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися