Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2017, 8:23

Ліквідаційні банки заборгували більше 5 млрд грн — ДФС

З початку року зріст недоїмки по 46-ти ліквідаційним банкам становив 5,069 млрд грн — це 30% боргу по всьому Офісу великих платників за 2017 рік.

З початку року зріст недоїмки по 46-ти ліквідаційним банкам становив 5,069 млрд грн — це 30% боргу по всьому Офісу великих платників за 2017 рік.
Ліквідаційні банки заборгували більше 5 млрд грн/Фото: forbes.net.ua

При цьому за результатами кампанії декларування податку на прибуток за 9 місяців 2017 року, фінансовими установами, що обслуговуються в Офісі великих платників, задекларовано податку на прибуток 1 984,07 млн грн, йдеться у повідомленні Офісу.

«Банки, які знаходяться під управлінням фонду гарантування вкладів фізичних осіб – тобто перебувають в процесі ліквідації, є гіперприбутковими і їх обсяг задекларованих зобов’язань складає 1 563,85 млн грн, або майже 80% від загально-задекларованої суми податку на прибуток», — зазначив начальник Офісу великих платників Євген Бамбізов.

За його словами, декларування таких високих зобов’язань ліквідаційними банками зовсім не свідчить про те, що вони будуть сплачені.

Оскільки відповідно до законодавства, яким регулюється діяльність банків після початку процедури ліквідації, під час її здійснення у банку не виникає жодних додаткових зобов'язань зі сплати податків і зборів, крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися