Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 листопада 2017, 13:03

В НБУ розповіли, що буде з курсом долара. Відео

Вплив витрачання коштів до кінця року на стан валютного ринку буде досить незначним.

Вплив витрачання коштів до кінця року на стан валютного ринку буде досить незначним.
В НБУ розповіли, що буде з курсом долара/Фото: minfin.com.ua

Про це заступник голови НБУ Олег Чурій розповів в ефірі програми «Подробиці тижня» на телеканалі «Інтер».

«Ми вважаємо, що Уряд зможе більш рівномірно випускати в ці кошти економіку і, за нашими прогнозами, вплив витрачання коштів до кінця року на стан валютного ринку буде досить незначним», - зазначив представник НБУ.

В той же час Чурій підкреслив, що на сьогодні зовнішньо-економічна кон'юктура є сприятливою для товарів українського експорту.

«Цього року ми бачимо збільшення експорту більш, ніж на 20%. Це пов'язано з дуже сприятливими цінами, преш за все на товари металургії, а це приблизно 35% українського експорту. Також непогані ціни і непоганий врожай є у агропродукції, тому ми не бачимо якихось причин, які б могли спричинити значні коливання на валютному ринку», - зауважив він.

Читайте також: Міжбанк очікує зміцнення долара

У відповідь на питання щодо подальшої співпраці України з Міжнародним валютним фондом заступник голови НБУ розповів, що Нацбанк прогнозує отримання $3,5 млрд від МВФ у 2018 році, у тому числі надходження наступного траншу вже у першому кварталі 2018 року.

Також Чурій наголосив, що після закінчення поточної програми співпраці з МВФ Україні необхідно буде започаткувати ще одну програму.

Коментарі - 4

+
+17
oleg p
oleg p
20 листопада 2017, 16:43
#
Оживити економіку україни може зменшення бюрократичних перепон для реальних інвесторів які майже нічого вкладають, а також демонополізація- тобто приватизація держпідприємств а також ефективна робота антимономольних органів для забезпечення умов чесної конкуренції на ринку…
+
0
игорь панков
игорь панков
20 листопада 2017, 17:58
#
Мертвого не оживишь, какие бы разряды тока не давали бы. А вот показуху, что клиент еще жив этими разрядами показать можно, показывая что тело еще содрагается, правда трупный яд со временем все же выдаст подлог. Можно вылечить болезнь, но оживить никогда и ничем не получится.
+
+19
Oberton
Oberton
20 листопада 2017, 18:39
#
Ещё один «эксперд-всёпропальщик». Уважаемый, вы адресом ошиблись — сюда люди заходят за фактами, цифрами и их анализом, а не за заклинаниями «всё пропало, всё умерло» в красках.
+
0
игорь панков
игорь панков
20 листопада 2017, 20:17
#
Между цифрами иногда и повеселиться не грех. Кстати, я не сказал, что все пропало, а что сейчас происходит с экономикой покажет время, тем более осталось это увидеть не более 2х лет. но то, что она не вздравии, это я думаю и школьник видит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися