Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2017, 15:26

Face ID в iPhone X можна обдурити за допомогою маски

Фахівці в'єтнамської компанії Bkav, що займається питаннями кібербезпеки, повідомили, що їм вдалося обійти систему розпізнавання обличь Face ID.

Фахівці в'єтнамської компанії Bkav, що займається питаннями кібербезпеки, повідомили, що їм вдалося обійти систему розпізнавання обличь Face ID.
Фото: itc.ua

На доказ вони зняли відеоролик, який наочно демонструє можливість обходу системи Face ID за допомогою спеціальної маски. І це при тому, що на презентації Apple робила на цьому особливий акцент, запевняючи, що спеціально співпрацювала з виробниками масок, щоб навчити технологію Face ID відрізняти маски від справжніх осіб, повідомляє ITC.

У Bkav відзначили, що обдурити систему штучного інтелекту Apple їм вдалося завдяки розумінню основних принципів його роботи.

Використовувана для обходу захисту маска не була цілісною, а складалася з безлічі окремих частин особи, які в свою чергу були виготовлені з різних матеріалів.

Для створення маски використовувалося поєднання технологій 3D-друку з двомірними зображеннями ділянок особи, які попередньо пройшли спеціальну обробку. У числі інших частин обличчя, спеціально виготовлених для маски, компанія виділяє ніс. Каркас для нього був виготовлений за допомогою технології 3D-друку, тоді як сам він відлитий з силікону.

Фахівці особливо акцентують увагу на тому, що особливих витрат цей дієвих спосіб злому Face ID не вимагає. На створення маски вони витратили всього $150. Правда, тут варто враховувати, що мова суто про вартість витратних матеріалів.

В даному відео представлено доказ злому Face ID за допомогою маски.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що за заявою Apple, система розпізнавання обличь Face ID може давати збої при роботі з обличчями близьких родичів, наприклад, братів і сестер, а також з особами дітей віком до 13 років і близнюків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися