Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2017, 12:42

92% блокчейн-стартапів живуть не довше року — дослідження

У 2016 році було запущено більше 26 тисяч нових проектів на базі технології блокчейн. Однак лише 8% з них до цих пір активні.

У 2016 році було запущено більше 26 тисяч нових проектів на базі технології блокчейн.
Фото: cryptotimes.org

Про це свідчать дані звіту найбільшої консалтингової компанії Deloitte, повідомляє Хайтек.

У звіті «Еволюція технології Blockchain» говориться, що в 2016 році на популярній платформі для розробників GitHub було запущено більше 26 тисяч нових проектів на блокчейні.

Така кількість проектів стало рекордною за весь час існування технології. Для порівняння, в 2015 році їх було всього 15 тисяч. Але вже в першій половині 2016 року у платформі було зареєстровано майже 25 тисяч проектів. Однак більшість з них — близько 92% — в результаті, перестали оновлюватися, стверджують в Deloitte.

«Сувора реальність проектів з відкритим кодом полягає в тому, що більшість з них не живуть і року. І проекти на блокчейні не виняток. Тільки 8% з них ми можемо назвати активними — це ті, що оновлювалися принаймні один раз за останні шість місяців», — йдеться в дослідженні.

У доповіді також говориться, що організації, які спеціалізуються на блокчейні, такі як Bitcoin і Go Ethereum, є винятком, оскільки їх проекти, на відміну від більшості, залишаються активними.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися