Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 листопада 2017, 18:05

У Альфа-Банку новий акціонер

До складу акціонерів Альфа-Банку (Україна) увійшов міжнародний інвестиційний фонд MSP Stiftung (Ліхтенштейн) з часткою 9,9%.

До складу акціонерів Альфа-Банку (Україна) увійшов міжнародний інвестиційний фонд MSP Stiftung (Ліхтенштейн) з часткою 9,9%.
До складу акціонерів Альфа-Банку увійшов інвестиційний фонд MSP Stiftung/Фото: inforesist.org

За результатами угоди головою наглядової ради банку після відповідного узгодження з регулюючими органами України буде призначено австрійського банкіра Мартіна Шведлера.

За даними банку, Мартін Шведлер має багаторічний досвід роботи в корпоративних фінансах та інвестиційному банківському бізнесі в таких компаніях, як GE Capital, Raiffeisen Investment AG і Lazard Frères Gestion. Він здобув ступінь магістра права в Університеті Інсбрука.

Шведлер обійме посаду голови наглядової ради банку після узгодження його кандидатури з НБУ. Пьотр Авен, який нині займає цю посаду в Альфа-Банку, залишиться у складі наглядової ради фінустанови.

Входження нового акціонера в банк змінило структуру кінцевих власників участі в фінустанові.

Кінцевими власниками участі в Альфа-Банку стали: MSP Stiftung – 9,9%, Михайло Фрідман – 29,62%, Герман Хан – 18,89%, Олексій Кузмічьов – 14,7%, і Пьотр Авен – 11,17%.

Коментарі - 1

+
0
vit555z
vit555z
20 листопада 2017, 21:19
#
А где же 10% группы UniCredit? В обмен на которые те передали Альфа банку Укрсоцбанк.
Дело то громкое было :)
Или эти 9,9%, о которых идет речь, как раз UniCredit и продал этой фирме из Лихтенштейна?
Так так бы и писали тогда.
А иначе, откуда они взялись? С неба свалились? Чтобы купить акции, нужно чтобы кто то их продал. Это еще кот Матроскин об этой истине говорил.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися