Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2017, 19:30

У НБУ готують до випуску сотню з «дизайном столітньої давності»

Національний банк України готується випустити серію ювілейних паперових банкнот, присвячених сторіччю української революції і запровадженню гривні.

Національний банк України готується випустити серію ювілейних паперових банкнот, присвячених сторіччю української революції і запровадженню гривні.
100 гривень УНР - робота Георгія Нарбута.

«Ми випустимо нові пам'ятні банкноти в 100 гривень. Ця серія буде присвячена сторіччю Української революції 1917-21 років. Ми підготували цілу концепцію для серії таких пам'ятних банкнот», — розповів начальник департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

Рівно 100 років тому була випущена перша гривня. «Ось ці 100 гривень дизайном столітньої давності ми і перенесемо на пам'ятну банкноту номіналом 100 гривень, яка буде нагадуванням про ті часи», — підкреслив чиновник.

Як передає «Сегодня», за таким же принципом буде здійснено випуск пам'ятних банкнот і з іншими історичними дизайнами, які на початку XX століття змінювалися дуже часто. Так, наприклад, 100 карбованців дизайну 1918 року теж будуть відображені на одній з нових пам'ятних купюр.

Нацбанк також планує випустити і серію пам'ятних монет, присвячених подіям української революції початку двадцятого століття. Свій відбиток знайдуть такі події як створення державного банку України та створення української армії.

Як повідомляв «Мінфін», Нацбанк ввів у обіг дві пам’ятні монети номіналами 20 та 5 гривень «150 років Національному академічному театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка».

Коментарі - 6

+
+26
AleksandrBank
AleksandrBank
17 листопада 2017, 10:00
#
Выпустите их в достаточном кол-ве, чтоб хотя бы можно было купить или обменять…
память как никак, купюры ценнее чем эти все монеты и т.д.
+
+15
polezayko
polezayko
17 листопада 2017, 11:51
#
Зачем они занимаются этой фигней? На деньги налогоплательщиков, между прочим. Детский сад.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 листопада 2017, 13:02
#
Конечно детский сад, если вы даже не знаете, что НБУ не тратит на свою деятельность ни копейки бюджетных средств.
+
0
polezayko
polezayko
17 листопада 2017, 15:09
#
Наверное, вы впервые слышите, что по большей части сотрудники НБУ гос. служащие. И то, что зарплаты сотрудникам НБУ идут прямиком из бюджета страны. Причем бюджет ведомства не согласовываются с Кабмином, сколько попросят — столько и дают.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 листопада 2017, 15:24
#
Он имел ввиду то что НБУ работает в большем плюсе по своей деятельности, а не в минусе, и потому не просит постоянно Правительство финансирование своей деятельно и прожирания наших денег.
Дай Бог все предприятия гос. и коммунальные, в т.ч. структуры оптмизировать так тчобы они сами себя окупали, а еще лучшще платили в бюджет свою прибыль от деятельности.
Гляди и житзнь стала лучше, а не в долги.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
17 листопада 2017, 16:25
#
Polezayko

в НБУ работают госслужащие — ведь это центробанк, но НБУ не финансируется из бюджета, а зарабатывает деньги на своё содержание самостоятельно да ещё и превышение своих доходов над своими расходами перечисляет несколькими траншами в бюджет страны ежегодно…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися