Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2017, 13:14

Рада прийняла проект закону про протидію тиску на бізнес

Верховна Рада ухвалила підготовлений Кабміном проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування (№7275).

Верховна Рада ухвалила підготовлений Кабміном проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідув
Фото: zik.ua

Проект надає інструменти протидії будь-якому безпідставному тиску на українські підприємства, в тому числі тиску з боку правоохоронних органів.

За відповідне рішення проголосували 312 народних депутатів.

«Чесний бізнес повинен бути захищеним від будь-якого свавілля та тиску з боку силових структур», — зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.

Коментарі - 4

+
+25
Свободный экономист
Свободный экономист
16 листопада 2017, 13:54
#
Не прекращаю восхищаться новыми горизонтами фарисейства и торжественного преподнесения гуано на золотом блюдце.
Читаем на плакате:«Заборона вилучати документи та оргтехніку»
Со сдержанным оптимизмом бежим читать порівняльну таблицю закона:

Было:
Стаття 168. Порядок тимчасового вилучення майна
2. Тимчасове вилучення майна може здійснюватися також під час обшуку, огляду.
Тимчасове вилучення електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв’язку для вивчення фізичних властивостей, які мають значення для кримінального провадження, здійснюється лише у разі, якщо вони безпосередньо зазначені в ухвалі суду.


Добавилось:
Забороняється тимчасове вилучення електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв’язку, крім випадків, коли їх надання разом з інформацією, яка на них міститься, є необхідною умовою проведення експертного дослідження, або якщо такі об’єкти отримані в результаті вчинення кримінального правопорушення чи є засобом або знаряддям його вчинення, а також якщо доступ до них обмежується їх власником, володільцем або утримувачем чи пов’язаний з подоланням системи логічного захисту.
+
+13
Свободный экономист
Свободный экономист
16 листопада 2017, 13:56
#
У разі необхідності слідчий чи прокурор здійснює копіювання інформації, що міститься в інформаційних (автоматизованих) системах, телекомунікаційних системах, інформаційно-телекомунікаційних системах, їх невід’ємних частинах. Копіювання такої інформації здійснюється із залученням спеціаліста.

Это по факту легализация вновь практики выноса всех серверных, которая действовала до лета прошлого года, пока не приняли запрет. Я еще не верил тогда своим глазам и долго думал, когда же его отменят. Даже айтишникам проспорил 1000 грн, потому что считал, что только при новой власти отменят. А продержался только год.
+
0
wassa14
wassa14
16 листопада 2017, 14:04
#
Завтра прийде нова банда. Вони скажуть-нічого не знайемо. Допоки не заробимо як Янукович і Порошенко 30 млрд.дол-ніякого захисту. Будуть те саме робити що і попередники-і десь вкінці правління згадають про захист бізнесу(а точніше-їхнього бізнесу який наколядували будучи при владі).Замкнуте коло.
+
0
Danconia
Danconia
16 листопада 2017, 19:23
#
Гройсамн живет в реальности где коррупцию уже побороли, так остались мелкие ошметки о которых он краем уха слышал как кого-то доят. Т.к самого Гройсмана уже давно никто не доит, вот он и трубит инвесторы гоу на украину тут все чин чинарем вот я премьер и у меня хороший бизнес и никаких преград моему бизнесу нет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися