Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 листопада 2017, 18:30

НБУ розпочав передавати банкам запаси готівки на зберігання

Національний банк в рамках пілотного проекту розпочав передавати уповноваженим банкам на зберігання свої запаси готівки.

Національний банк в рамках пілотного проекту розпочав передачу уповноваженим банкам на зберігання своїх запасів готівки.
Фото: antikor.com.ua

«Таким чином регулятор продовжує делегувати банківським установам частину своїх регіональних функцій», — йдеться в повідомленні регулятора.

Запаси готівки НБУ зберігатимуться в регіональних підрозділах уповноважених банків, які можуть забезпечувати готівковими коштами банки регіонів та приймати від них надлишки готівки.

За даними Нацбанку, делегування банкам частини функцій регулятора дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, що наразі існує в Україні, на делеговану модель.

До участі у відборі допускаються банки, які надали відповідні письмові звернення про намір стати уповноваженими та відповідають критеріям, встановленим положенням № 389.

Коментарі - 1

+
+3
Ivan Ivanov
Ivan Ivanov
16 листопада 2017, 7:13
#
Непонятно — зрада или пэрэмога. С одной стороны при перемещении, часть денежной массы можно «потерять». С другой стороны делегирование даст возможность реальной оценки стоимости банка. Интересно валюту\золото, они тоже передадут?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися