Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 листопада 2017, 16:41

В 2017 році у сферу стартапів інвестували майже $88 млн — Мінекономіки

За останні 5 років у сферу стартапів в Україні було інвестовано $400 млн, а цього року — $88 млн.

За останні 5 років у сферу стартапів в Україні було інвестовано $400 млн, а цього року — $88 млн.
За останні 5 років у сферу стартапів в Україні було інвестовано $400 млн/Фото: pexels.com

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Титарчук, повідомляє Укрінформ.

«На сьогоднішній день, можу сказати, що за останні 5 років було інвестовано близько 400 мільйонів доларів у сферу стартапів, а за останній рік — це 88 мільйонів. Тобто, динаміка є», — сказав Титарчук.

За його словами, за останній час в Україні було близько 2-х тисяч різноманітних стартапів, але ж не усі вони успішні. Зазвичай із 5-ти лише один може принести успіх, тому що є певні ризики.

Заступник міністра переконаний, що такі показники є яскравим свідченням того, що українці є талановитою інноваційною нацією, з інженерним інтелектом. Водночас він визнав, що у цій сфері є свої проблеми.

«Не все є ідеально, але той не помиляється, хто не працює. Тому в уряді є чітке бачення того, що у нас має бути правильна екосистема. І для того, щоб усе було добре, все починається зі школи, університетів, щоб були інновації та винаходи, але вони мають бути не просто для того, щоб їх зробити, а такими, яких вимагає бізнес», — сказав Титарчук.

Він нагадав про те, що нещодавно офіційно була створена Рада інновацій, яку очолив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, куди увійшли не тільки представники державних органів влади, а й представники міжнародних організацій, українські найкращі представники сфери інновацій та народні депутати.

«Для того, щоб був позитивний результат у нашій державі, має бути командна робота», — додав заступник міністра.

Коментарі - 1

+
0
barclo13
barclo13
16 листопада 2017, 10:59
#
Эра стартапов идет к закату. Даже главный стартапер Илон Маск об этом говорит, но наши державные мужи то ли разыгрывают дурачков, то ли реально думают, что стоит попытаться влезть в техно-поезд любой ценой, даже если он уже едет в обратном направлении.
Что бы кто что ни высасывал из пальца, называя это пафосной «стартапономикой», Гройсман по сути предлагает тотализатор. Ведь если из 100 стартапов в лучшем случае выстреливает 1-2, то выделять на них финансирование — всё равно что носить воду в ведре с сотней дырок и надеяться, что пару дырок заткнет трухой или травой, что позволит донести воду до дому. По сути Гройсман предлагает тотализатор, что очень точно коррелирует с пооткрывавшимися в обедневшей стране ломбардами, лотереями и всяческими пунктами а-ля «Взаймы 3000 грн до получки». И все бы ничего, но этот феерический стартап-кутеж и распилы будут оплачиваться из бюджетных средств — то есть из наших с вами карманов

Дорогой господин Министр!
Прежде чем делать Украину старт-аповской прочитайте первую главу книги Илона Маска!!! Там хорошо описано когда был пик стартапов! И почему он закончился! По мнению экспертов США стартап — тупиковая ветка бизнеса! А высокотехнологическое производство — наиболее перспективное! Лучше продвигайте продукцию: Моторо Сич, ХТЗ (беларусы сейчас молодцы, делают отличную технику, Антонов… И так далее!

(с) взято со статьи известного IT ресурса
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися