Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2017, 14:00

НБУ запідозрив підопічних в приховуванні інформації під час подачі звітності

Національний банк проаналізував проміжну звітність банків і прийшов до висновку, що ряд фінустанов порушує положення Інструкції №373, яка встановлює мінімальні вимоги до розкриття банками інформації.

Про це йдеться в телеграмі НБУ №20-0008 / 77182 від 13 листопада «Про результати аналізу проміжної фінансової звітності», текст якої є в розпорядженні «Мінфіну».

Інструкція визначає перелік пояснювальних приміток, які банки в обов'язковому порядку повинні включати до складу проміжної фінзвітності. Зокрема, мова йде про такі примітки, як: «Операції з пов'язаними особами», «Операційні сегменти», «Події після дати балансу». Однак деякі банки під час подачі звітності не включили в неї такі примітки.

«Зазначене може вплинути на достовірність розкриття інформації про фінансовий стан банку користувачам для прийняття обґрунтованих рішень», — наголошується в телеграмі, підписаній заступником голови НБУ Катериною Рожкової.

У документі підкреслюється, що та ж інструкція №373 зобов'язує уповноважену особу банку затвердити порядок складання фінансової звітності, що включає розподіл обов’язків та призначення осіб, відповідальних за надання інформації, яка входить до складу фінансової звітності, механізм внутрішнього контролю за порядком надання інформації.

На думку регулятора, банкам потрібно посилити ефективність організації та функціонування системи внутрішнього контролю, в тому числі, з урахуванням вимог, визначених Положенням №867 (Про організацію внутрішнього контролю в банках України від 29.12.2014). Таким чином вони повинні забезпечити розкриття повної, зрозумілої, достовірної та неупередженої інформації про стан банку.

Коментарі - 1

+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
14 листопада 2017, 21:37
#
«Таким образом они должны обеспечить раскрытие полной, понятной, достоверной и непредвзятой информации о состоянии банка.»

и смех и грех. :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися